Tres mesos d'investigació

La dona assassinada per la seva parella a Sabadell va morir asfixiada

El cos va ser trobat amb signes de violència el 2 d'agost i dijous, després de l'informe final de l'autòpsia, va ser arrestat l'home

En cas de confirmar-se que és un nou cas de violència masclista, es tractaria de la víctima número 7 a Catalunya i 38 en el conjunt d'Espanya

zentauroepp51090638 mujeres200509175131

zentauroepp51090638 mujeres200509175131 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra van arrestar dijous passat un home per l’assassinat de la seva dona, comès a l’agost a Sabadell. Han transcorregut tres mesos entre la comissió del crim i la detenció del presumpte autor, perquè ha sigut necessari esperar l’informe final de l’autòpsia, segons fonts policials consultades per EL PERIÓDICO. 

El cadàver de la dona va ser trobat en un domicili del carrer de Balari de la capital del Vallès Occidental. El seu cos presentava lesions que no permetien desmuntar la versió del que havia passat facilitada pel sospitós. Segons va explicar als policies, es tractava d’unsuïcidi. L’examen forense practicat al cos va trobar indicis que la víctima havia mort de manera violenta per asfíxia

El jutge a càrrec de la instrucció d’aquest cas va rebre la setmana passada la resta de proves pendents –les toxicològiques poden demorar-se fins a tres mesos com així ha passat– i dijous va ordenar la detenció de la parella de la dona. El sospitós va passar divendres a disposició judicial i després de declarar va ingressar enpresó preventiva.

L’Ajuntament de Sabadell ha decretat un dia de dol, ha abaixat les banderes a mig pal i ha realitzat una concentració avui a les 12.00 hores en senyal de protesta per aquest nou cas de violència masclista.

38 a Espanya, 7 a Catalunya

Notícies relacionades

Si la Delegació del Govern contra la violència masclista confirma que la víctima va morir assassinada per la seva parella, el còmput total s’elevaria a 38 a Espanya i a 7 a Catalunya des de començament d’any. Aquests crims han deixat orfes 16 fills menors de 18 anys. La xifra de 38 víctimes suposaria una dada inferior a la recollida en anys anteriors, un decrement que podria tenir relació amb els mesos de confinament decretats entre els mesos de març i juny per contenir l’avanç de la pandèmia de Covid-19.

Durant aquella època, segons els experts, no va descendir en cap cas el maltractament masclista, al contrari, va augmentar: el tancament va facilitar que el grau de control exercit sobre les dones augmentés de manera considerable. No obstant, el que sí que va descendir de manera brusca van ser les denúncies presentades en seu policial –els Mossos en van recollir un 50% menys– i, sobretot, els assassinats, ja que aquests últims solen produir-se durant els processos de separació de les parelles i en aquell període van ser molt poques les relacions que es van interrompre.