estudi internacional

Un de cada sis habitants del planeta té reticències a vacunar-se contra la Covid-19

Una enquesta en què ha participat ISGlobal afirma que un 13% dels espanyols es negarien a vacunar-se i un altre 12% tindrien dubtes

Els més favorables són els xinesos i els més reticents, russos i polonesos

vacuna-covid-reuters

vacuna-covid-reuters

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Investigadors del centre de recerca ISGlobal de Barcelona apunten que una part «considerable» de la població mundial té reticències a vacunar-se contra la Covid-19. A l’enquesta, realitzada a 13.400 persones de 19 països fortament afectats pel virus, el 72% probablement acceptarien vacunar-se, mentre que el 14% s’hi negarien i un altre 14% tindrien dubtes.

Els resultats de l’estudi, que s’han presentat aquest dimarts en la 51a Conferència Mundial de la Unió sobre Salut Pulmonar, revelen que, davant la pregunta si es rebria una vacuna «provada, segura i eficaç», el major nombre de respostes positives són a la Xina, amb un 87% afirmatiu contra un 0,7% negatiu. A l’altre extrem hi ha Polònia, on un 27% no ho farien, i a Rússia només un 55% hi votarien a favor.

A Espanya, un 74% van respondre de forma positiva davant un 13% que es van mostrar reticents a vacunar-se i un 12% sense opinió. Sobre si acceptaria vacunar-se si l’ocupador ho recomanés i el Govern aprovés la vacuna com a segura i eficaç el 32% hi estan totalment d’acord, mentre que el 18% hi estan en part o totalment en desacord. En el cas d’Espanya, un 41% dels enquestats s’hi mostren favorables i un 35% voten de forma negativa.

L’acceptació de la vacuna també varia segons l’edat –amb una acceptació més gran entre les persones de més edat, comparat amb els joves menors de 22 anys– i el salari –més alta entre les persones amb un salari per sobre dels 32 dòlars al dia, comparat amb aquelles que guanyen menys de dos dòlars al dia–.

Les investigacions

Notícies relacionades

Fins ara, s’estan desenvolupant més de 90 candidates a vacuna contra la Covid-19, la meitat de les quals s’estan provant en humans. Al desafiament de desenvolupar una vacuna segura i eficaç, produir-la a gran escala i distribuir-la de manera equitativa, les autoritats sanitàries de tot el món han de considerar ara l’obstacle addicional de la reticència a vacunar-se.