aïllats fins al dia 20

Els estudiants confinats al col·legi major de Barcelona comencen a fer-se les PCR

Els universitaris, que s'han pres la temperatura cada dia, continuen sent asimptomàtics i no tenen febre

colegio-mayor-montado / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els 200 estudiants que es troben confinats des de dissabte passat al col·legi major Penyafort-Montserrat de Barcelona després de detectar-se 50 casos positius de Covid-19 començaran aquest dimarts a fer-se les proves PCR al Centre d’Atenció Primària (cap) de les Corts, pròxim a la residència.

Segons ha informat el centre, els estudiants, que s’han pres la temperatura cada dia, continuen sent asimptomàtics i no tenen febre, mentre que el personal de la residència es troba bé de salut.

Des del centre s’ha recordat que, al coincidir el brot amb un cap de setmana llarg, aproximadament la meitat dels residents havien marxat a casa seva.

Aquests estudiants hauran de guardar la quarantena als seus llocs de residència i fer-se la PCR als seus centres d’Atenció Primària de referència.

Per reingressar al col·legi major, a partir del pròxim dia 20, el centre ha recordat que els exigirà que s’hagin fet la prova.

Per la seva banda, els estudiants confinats a la residència es mantindran fins al dimarts 20 a les seves habitacions, on se’ls serveix el menjar.

Notícies relacionades

La Universitat de Barcelona (UB), de la qual depèn el col·legi major, ha emès un comunicat en què ha agraït a les direccions i al personal de les residències Penyafort-Montserrat i Aleu «la tasca feta i la seva professionalitat en aquestes circumstàncies tan excepcionals».

La residència universitària Aleu, molt pròxima al col·legi major, també es manté confinada des del passat dia 10, després d’haver-se detectat 16 estudiants positius de Covid-19.