memòria històrica

Mor als 101 anys l'últim espanyol supervivent de Mauthausen

Juan Romero, nascut a Còrdova, vivia exiliat a França després de passar pels camps de concentració nazis

juan-romero

juan-romero

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, ha informat aquest diumenge a través del seu perfil oficial a la xarxa social Twitter de la mort de Juan Romero, de 101 anys edat, nascut a Còrdova i últim espanyol supervivent del camp de concentració de Mauthausen (Àustria).

«No fa molts dies vaig tenir l’immens honor de reconèixer en nom del Govern d’Espanya Juan Romero, compatriota exiliat a França després de passar pels camps de concentració nazis. Avui lament la seva mort, desitjant que descansi amb la pau per la qual sempre va lluitar», ha escrit Carmen Calvo en un missatge a Twitter recollit per Europa Press.

 

Notícies relacionades

A mitjans del mes d’agost passat, Carmen Calvo visitava la localitat francesa d’Aÿ per participar en un homenatge a Juan Romero, entregant-li una declaració de reparació i reconeixement personal, que acredita la seva trajectòria en la lluita contra el franquisme i el feixisme a Europa.

A l’esmentat acte, agraïa a Juan Romero la seva lluita contra el franquisme i la seva defensa de la democràcia. «Sempre estarem en deute amb els antifeixistes espanyols», emfatitzava, anunciant llavors el nou projecte de llei de memòria democràtica, en continuació a la Llei Nacional de Memòria Històrica promoguda durant els anys de govern del socialista José Luis Rodríguez Zapatero. 

Temes:

Mauthausen