per evitar contagis

El Govern aposta pels grups estables en les activitats extraescolars

Els menors formaran part de dos conjunts fixos de convivència, un durant la jornada lectiva i un altre quan aquesta acabi

zentauroepp53930213 barcelona 29 06 2020 sociedad  colonies o casals a les escol200629204204

zentauroepp53930213 barcelona 29 06 2020 sociedad colonies o casals a les escol200629204204 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La secretària general d’Educació de la Generalitat, Núria Cuenca, ha anunciat aquest dimecres que han ultimat un protocol en relació amb les activitats extraescolars, les sortides i els campaments que manté la seva aposta pels grups estables de convivència dels menors davant la pandèmia de coronavirus.

Cuenca ha precisat en roda de premsa presencial i telemàtica al costat del secretari general de Salut, Marc Ramentol, que l’aprovació de l’esmentat protocol està prevista per a aquest divendres en el marc del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat).

D’aquesta manera, els menors que facin activitats extraescolars formaran part de dos grups estables de convivència, un durant la jornada lectiva i un altre quan aquesta acabi, amb l’objectiu que aquests grups es mantinguin al llarg del curs.

Així, l’Executiu «garanteix la traçabilitat dels contactes d’un cas positiu i evita els contagis entre diferents grups de convivència», amb la voluntat de tallar les cadenes de transmissió, ha afegit Cuenca.

Notícies relacionades

Per a les sortides i els campaments, Conca ha matisat que en el cas que coincideixin dos grups de convivència diferenciats s’hauran de mantenir les mesures de seguretat i de distanciament com durant la jornada escolar.