RISC SANITARI

Ayuso acceptaria tancar Madrid si s'aplica el mateix criteri a tot Espanya

La presidenta autonòmica sol·licita al Govern central que es facin PCR a Barajas, l'AVE i Renfe

MADRID, 15/09/2020.- La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, antes de su intervención en la segunda sesión del debate sobre el estado de la región celebrada este martes en la Asamblea de Madrid. EFE/ Emilio Naranjo

MADRID, 15/09/2020.- La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, antes de su intervención en la segunda sesión del debate sobre el estado de la región celebrada este martes en la Asamblea de Madrid. EFE/ Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de la Comunitat de MadridIsabel Díaz Ayuso, acceptaria tancar totes les poblacions de l’autonomia amb més de 500 contagis per cada 100.000 habitants si se segueix el mateix criteri a tot Espanya i es fan PCR a Barajas, l’AVE i Renfe, segons han detallat fonts del Govern regional a Europa Press.

Des de l’Executiu autonòmic asseguren que, per la seva part, no hi ha cap «xoc» amb el Govern central sinó que decideixen el que faran, «i ells han d’ajudar».

Notícies relacionades

En aquest sentit, recorden que «sense que res hagi canviat epidemiològicament», el ministre de Sanitat, Salvador Illa, «va canviar les regles». «Nosaltres no trencarem la taula de diàleg», diuen aquestes mateixes fonts.

Així s’han pronunciat després que aquest dissabte Illa demanés a la Comunitat de Madrid «revisar les seves decisions i escoltar a la ciència» a l’hora de gestionar la pandèmia del coronavirus. «S’han de veure les dades de la Comunitat de Madrid, quan dic que està en risc seriós la salut dels seus ciutadans, ho dic perquè és així», va afirmar.