29 d’oct 2020

Anar al contingut

RASTREIG DELS CONTAGIS

El Govern insta Catalunya i Madrid a utilitzar l''app' Radar Covid

«Representen el 30% de la població espanyola i les seves principals ciutats. No podem deixar desprotegits els seus habitants», remarca la secretària d'Estat de Digitalització

El Periódico

El Govern insta Catalunya i Madrid a utilitzar l''app' Radar Covid

Jesus Hellin

El Govern ha instat Catalunya i la Comunitat de Madrid «que facin l’últim esforç per utilitzar l’‘app’ Radar Covid al més aviat possible». «Representen el 30% de la població espanyola i les seves principals ciutats. No podem deixar desprotegits els seus habitants», ha manifestat Carme Artigas, secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, a Twitter.

L’aplicació, d’instal·lació i ús voluntari, es troba en fase de proves de connexió a Catalunya. A Madrid, la Conselleria de Sanitat ha preferit fer una prova pilot al municipi de Guadarrama abans de la seva posada en marxa generalitzada.

L’‘app’ Radar Covid permet un sistema de rastreig dels contagis de coronavirus. Al descarregar-la, l’‘smartphone’ de l’usuari detectarà altres dispositius o terminals que també s’hagin baixat l’aplicació, i si els seus amos han donat positiu en Covid-19 se us notificarà que heu estat a prop seu.