EFECTES DE LA PANDÈMIA

Espinelves suspèn la tradicional Fira de l'Avet

L'ajuntament pren la decisió per evitar aglomeracions en un esdeveniment que cada any reuneix entre 60.000 i 90.000 persones

24417698 59

24417698 59

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament d’Espinelves  ha decidit suspendre la tradicional Fira de l’Avet, que cada any se celebra a principis de desembre, a causa de la pandèmia de coronavirus. Així ho ha explicat l’alcalde, Joan Manel Claveria, que ha remarcat que el motiu és evitar les aglomeracions que es produeixen habitualment en aquesta fira. I és que de mitjana, el certamen rep entre 60.000 i 90.000 visitants, i en els dies punta poden arribar a concentrar-se 100.000 persones.

L’alcalde Claveria ha remarcat que atesa la importantíssima afluència de visitants, «és impossible» controlar el nombre de persones ni l’aforament, i per tant tampoc es podria garantir el compliment de les mesures de prevenció ni les distàncies de seguretat.

Notícies relacionades

La Fira de l’Avet d’Espinelves és una de les cites més importants del calendari nadalenc català. Es va crear el 1981 de la mà d’un grup de joves que pretenien recaptar fons per fer activitats per al poble. Aquest any, la cita havia de celebrar la seva 40a edició.

El certamen s’acostuma a celebrar de l’1 al 9 de desembre i tot i que majoritàriament està formada per parades d’avets nadalencs també hi ha llocs de productes artesanals com embotits, formatges i dolços.