COMPLEMENT ALS PCR

Argimon, «esperançat» sobre l'eficàcia dels tests ràpids de coronavirus

El secretari de Salut Pública assenyala que els resultats de les proves són «molt prometedors»

zentauroepp54891122 argimon200918092508

zentauroepp54891122 argimon200918092508 / David Zorrakino - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El secretari català de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que els tests ràpids per detectar positius de Covid-19 «estan en una fase final d’avaluació» i que, de moment, «els resultats són molt prometedors», així que s’ha mostrat «esperançat».

En roda de premsa aquest dijous, Argimon ha apuntat que aquests tests ràpids es comercialitzen des de fa temps i ja es van utilitzar a Catalunya durant la primera onada de contagis, però amb resultats llavors «no gaire bons».

Ara, no obstant, s’estan estudiant models «molt interessants» que «s’estan acabant de validar» i que podrien complementar la detecció de positius junt amb les proves PCR.

Notícies relacionades

Els tests s’estan avaluant en hospitals com ara el de Bellvitge, la Vall d’Hebron i el Germans Trias i Pujol. Argimon ha rebutjat donar el nom dels tests i s’ha limitat a explicar que les primeres avaluacions s’han fet en persones amb símptomes. Per això, ha remarcat, cal acabar d’avaluar com funcionen en pacients asimptomàtics.

El cap de la Unitat de Seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, també ha expressat la seva «esperança» sobre l’efectivitat d’aquests tests, però ha demanat anar «pas a pas» en el seu procés d’avaluació i no avançar esdeveniments.