PEL CORONAVIRUS

Actualitzat el protocol de visites a les residències catalanes, ara més 'flexible'

En el cas que el resident s'abandoni el centre durant més de tres setmanes, al tornar és obligatori fer-li una prova PCR i que aquest es mantingui aïllat durant 14 dies

zentauroepp54597264 graf4401  o incio  lugo   22 08 2020   una trabajadora sanit200824204350

zentauroepp54597264 graf4401 o incio lugo 22 08 2020 una trabajadora sanit200824204350 / Eliseo trigo

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Departament de Salut ha actualitzat el protocol de visites a les residències de majors, de manera que ara són més ‘flexibles’.

Així ho ha explicat en roda de premsa el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha dit que, entre altres coses, ara s’ha desvinculat la possibilitat de fer visites pel risc de rebrot del territori (es tindrà en compte, per contra, la situació epidemiològica de la residència), i es permet als residents sortir dels centres amb més facilitat.

Les visites de parents poden efectuar-se sempre que la residència estigui catalogada com verda (sense casos de Covid-19) o taronja (amb casos però ben aïllats), una situació en la qual actualment es troben el 95% dels geriàtrics catalans.

Les trobades han de demanar-se amb un sistema de ‘cita prèvia’ i les residències han de comptar amb un ‘registre’ perquè, en cas de nous positius, el rastreig de casos sigui més fàcil de portar a terme per al sistema sanitari.

Normes de visita

El temps de les visites no el limita ara el Departament de Salut, sinó que són els mateixos centres que ho gestiona, tot i que hi continua havent «franges d’horaris» durant les quals es pot entrar i sortir dels centres.

La conselleria recomana, així mateix, un màxim de tres visitants alhora per resident.

També es faciliten les sortides al carrer de residents en funció del que decideixin les seves famílies i el mateix centre (o el mateix resident si és prou autònom).

Es permeten, també, sortides de més d’un dia si el resident es manté amb «unitats de convivència estable» i les adequades mesures de protecció.

Notícies relacionades

En el cas que el resident s’abandoni el centre durant més de tres setmanes, al tornar és obligatori fer-li una prova PCR i que aquest es mantingui aïllat durant 14 dies.

A més, els nous ingressos a residències ja no es permeten en funció del risc de rebrot de la població en la qual es troba el centre, sinó en relació amb la situació de cada residència.