contagi massiu

664 alumnes d'una escola alcorànica indonèsia, amb coronavirus

Els prop de 6.000 estudiants de l'internat Darussalam Blokagung, a l'est de l'illa de Java, estan en quarantena

indonesia

indonesia / BUD (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 600 estudiants d’una escola alcorànica a Indonèsia han donat positiu pel coronavirus, va dir un funcionari del Ministeri de Salut a France Press, dada que confirma una nova font important de contaminació al país. L’internat Darussalam Blokagung, al departament de Banyuwangi (a l’est de l’illa de Java), va haver de posar en quarantena els seus prop de 6.000 estudiants després de detectar almenys 664 casos positius.

La majoria dels estudiants mostren símptomes lleus o són asimptomàtics.

«Totes les activitats s’han aturat». «Les oracions col·lectives s’han suspès temporalment i tots els estudiants han d’estar a les seves habitacions», va dir Benget Saragih, portaveu del Ministeri de Salut dimarts a la nit.

Campanya de proves a mitjans d’agost

Una campanya de proves va començar a mitjans d’agost en aquest internat després que els estudiants es declaressin malalts, segons l’escola. La policia local i l’exèrcit van bloquejar tots els accessos a les instal·lacions durant el període d’aïllament. Indonèsia, el país amb la població musulmana més gran del món, té milers d’aquestes escoles residencials.

Al juliol, va ser en una acadèmia militar on es van detectar prop de 1.300 casos. El país ha vist altres brots més petits des que algunes escoles a tot el país van reobrir al juliol, després de mesos de tancament.

180.000 casos, 7.616 morts i poques proves

Notícies relacionades

Però el nombre de víctimes del coronavirus continua batent nous rècords a l’arxipèlag. Aquest dimecres s’han registrat més de 3.000 casos nous al país, cosa que eleva el total a més de 180.000 casos i 7.616 morts.

Els científics creuen que aquestes estadístiques oficials probablement estan molt subestimades, ja que la taxa de proves al país és una de les més baixes del món.