àvila

Augmenten a 80 els contagiats per un brot en una residència de Candeleda

mascarilla-anticovid-argentina

mascarilla-anticovid-argentina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El nombre de persones afectades pel brot per coronavirus detectat a finals de la setmana passada a la residència de persones grans de la localitat avilesa de Candeleda (5.000 habitants) ha passat de 52 a 80, dels quals tres són treballadors. Aquestes dades han sigut facilitades aquest dilluns en roda de premsa pel delegat territorial de la Junta a Àvila, José Francisco Hernández, que ha indicat que la xifra d’ingressats en centres hospitalaris ha passat de dos als cinc actuals.

Aquesta xifra suposa que la majoria dels 89 residents d’aquest centre de gent gran de Candeleda ha donat positiu en les proves PCR realitzades a empleats i residents.

Notícies relacionades

Divendres passat, la Junta de Castella i Lleó va informar d’un brot de coronavirus amb 52 casos positius (51 residents i un treballador) dels quals 13 tenien símptomes i la resta eren asimptomàtics. A més, 37 residents del centre i 60 treballadors més es trobaven en seguiment.

Ara, la situació ha canviat i ja es comptabilitzen 80 positius, amb cinc persones ingressades, si bé el delegat territorial de la Junta ha apuntat que es tracta d’una situació «canviant». En aquest context, ha dit que entre els positius hi ha «un gran nombre d’asimptomàtics», especialment entre els residents.

Temes:

Coronavirus