coronavirus

El positiu per Covid d'un nuvi posa en alerta els 200 convidats del seu casament a Múrcia

L'esdeveniment es va celebrar el cap de setmana passat als exteriors d'un conegut restaurant

zentauroepp54537485 novio de la muerte200818094258

zentauroepp54537485 novio de la muerte200818094258

2
Es llegeix en minuts
A. Garcia / I. Manzano

Un noi que es va casar el cap de setmana passat i va celebrar el seu casament en un conegut restaurant de Múrcia ha donat positiu en coronavirus, cosa que ha posat en alerta els prop de 200 convidats que van assistir a l’esdeveniment, així com els treballadors que van ser al local.

El mateix establiment, Magna Garden, ha emès un comunicat informant que un convidat a un esdeveniment que va tenir lloc dissabte passat, 15 d’agost, els ha comunicat aquest dilluns que havia donat positiu per Covid, per la qual cosa immediatament ho han posat en coneixement de les autoritats sanitàries per seguir les instruccions que els donin des del Servei d’Epidemiologia de la Conselleria de Salut.

La gestora de l’esdeveniment, María Ángeles Herrero, explica que tot just tenir notícia d’aquest positiu han contactat amb el seu servei de Riscos Laborals i amb Salut Pública, alhora que han avisat tots els cambrers que van treballar dissabte en la celebració.

El casament es va celebrar als exteriors del local i va comptar amb prop de 200 convidats, a més d’una vintena de cambrers, per la qual cosa ara estan pendents de conèixer quines instruccions els donen des de Salut Pública.

La conselleria els ha dit que «com que els cambrers van complir les mesures de precaució i anaven amb mascaretes no existeix risc d’infecció al no haver estat més de 15 minuts amb els nuvis, però nosaltres els hem demanat a tots que guardin quarantena fins que sapiguem com actuar, principalment als que van estar atenent la taula dels nuvis», afirma Herrero.

A més, Magna Garden ha decidit tancar el seu local durant 15 dies com a mesura de precaució, tot i que des de Salut no se’ls hagi donat instruccions al respecte.

El nuvi era treballador del centre de menors d’Alguazas

Aquest cas positiu està relacionat amb un altre brot de coronavirus que s’ha conegut aquest cap de setmana passat, concretament el del centre de menors d’Alguazas, ja que el nuvi del casament hi treballa, tal com han confirmant aquesta redacció.

La Conselleria de Salut informava aquest diumenge d’un nou brot de coronavirus al municipi d’Alguazas. L’SMS ha actuat juntament amb Política Social en una residència de menors que ha registrat fins avui 25 positius, dels quals 18 són usuaris del centre i set en són treballadors.

Notícies relacionades

En aquest cas, s’està fent l’estudi epidemiològic dels casos i dels contactes estrets. Així mateix, s’han iniciat les tasques de desinfecció de tot el recinte.

Salut demana precaució

Des de la conselleria murciana indiquen que el cas d’aquest casament en el qual el nuvi ha donat positiu en la prova PCR «està en investigació epidemiològica» i recorda que «aquest tipus de reunions són actes d’elevat risc, per la qual cosa tornem a fer una crida a la prudència i a extremar precaucions».