PAÍS AÏLLAT

Itàlia remata el sector turístic espanyol

El país exigeix des d'aquest dijous una prova PCR negativa als viatgers procedents d'Espanya

Només sis països europeus mantenen de moment la llibertat total per a viatgers procedents d'Espanya

italia-caos-pcr / periodico

2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Itàlia s’ha sumat aquest dijous als nombrosos països que imposen restriccions als qui arribin des d’Espanya, concretament exigint un test PCR. El ministre de sanitat italià, Roberto Speranza, va anunciar la mesura: els viatgers hauran de mostrar un test negatiu fet en les 72 hores abans de la seva arribada o si no s’hauran de sotmetre a una prova en les 48 hores següents. Els exàmens mèdics es podran fer en ports, aeroports i estacions de tren. Si el viatger dona negatiu, no s’haurà de sotmetre a quarantena.

Només sis països europeus mantenen de moment la llibertat total de circulació per als turistes espanyols: Portugal, Polònia, Romania, Suècia, Luxemburg i França. El país gal sí que ha recomanat als seus ciutadans que no visitin l’Aragó ni Catalunya i que es facin una PCR de manera voluntària si han estat a Espanya. 

La decisió d’Itàlia suposa un altre cop dur per al sector turístic. Itàlia va ser el cinquè país de procedència de turistes que van arribar a Espanya l’any passat. Segons dades de l’INE, van arribar més de quatre milions i mig d’italians. En algunes regions italianes, com la Pulla i Sicília, els residents que tornin després de fer turisme a Espanya seran sotmesos fins i tot a quarantena.

Itàlia ha adoptat les mateixes mesures que altres països de destinació per al turisme espanyol. Grècia ja ha anunciat que a partir del dia 17 d’agost exigirà també una prova negativa de coronavirus per als que arribin d’Espanya. També l’han aplicat  Dinamarca, Islàndia, Turquia, Tanzània i la República Dominicana, entre molts d’altres.

Més restriccions han imposat ja el Regne Unit, el primer que ha decretat quarantena per a viatgers procedents de tot Espanya. Lituània, Estònia i Letònia també han pres aquesta mesura perquè Espanya ha superat l’índex de contagis que aquests països estableixen com a límit. Alemanya també exigeix proves PCR i quarantena però només per als viatgers procedents d’Aragó, Catalunya, Navarra, Madrid i País BascEslovènia acaba d’aprovar una quarantena per als viatgers arribats de les tres primeres comunitats.

Notícies relacionades

Una altra llista enorme de països ha prohibit directament l’arribada de viatgers procedents d’Espanya: Estats Units, Canadà, Austràlia, la Xina, el Japó, gairebé tot Llatinoamèrica (Xile, l’Argentina, el Brasil, Cuba, Colòmbia...)

 El sector turístic espanyol queda molt afectat. Martí Sarrate, president de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges (Acave), va explicar a EL PERIÓDICO que les previsions són que els ingressos per turisme caiguin aquest any «com a mínim un 80%» a Espanya. Traduït, passaríem de 83,7 milions de visitants el 2019 a tot just 17 milions aquest any.

Porta d’embarcament per a una odissea assegurada

L’ordre precipitada del Ministeri de Sanitat italià ha deixat tocades de mort les vacances de centenars d’espanyols. La decisió es va prendre dimecres per frenar la infinitat de mesures que les 20 regions prenien unilateralment per controlar l’arribada de turistes i nacionals des de Croàcia, Malta, Grècia i Espanya.