evolució de la pandèmia

Una persona mor per Covid cada 15 segons a tot el món

La xifra global d'òbits per coronavirus va superar els 700.000 aquest dimecres, amb els Estats Units, el Brasil, l'Índia i Mèxic liderant la llista

zentauroepp53125614 roca200715202642

zentauroepp53125614 roca200715202642 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Lisa Shumaker / Reuters

La xifra global de morts per Covid-19 va superar els 700.000 dimecres, amb els Estats Units, el Brasil, l’Índia i Mèxic liderant l’augment d’òbits. D’acord amb els càlculs de Reuters basats en dades de les últimes dues setmanes, gairebé 5.900 persones moren cada 24 hores amb coronavirus de mitjana. Això equival a 247 persones per hora, o una persona cada 15 segons.

Els Estats Units i l’Amèrica Llatina són els nous epicentres de la pandèmia i tots dos lluiten per frenar la propagació del virus. El patogen va tardar a arribar a l’Amèrica Llatina, on habiten uns 640 milions de persones. Però els funcionaris han tingut problemes per controlar la seva propagació a causa de la pobresa de la regió i les ciutats densament poblades.

Segons el Programa d’Assentaments Humans de les Nacions Unides, més de 100 milions de persones a l’Amèrica Llatina i el Carib viuen en barris marginals.

Molts tenen feines precàries, manquen de seguretat social i han continuat treballant durant la pandèmia.

Els Estats Units, llar d’al voltant de 330 milions de persones, també han sigut maltractats pel virus malgrat ser una de les nacions més riques del món.

Dilluns, el principal expert en malalties infeccioses del govern dels EUA, Anthony Fauci, va dir que els estats amb alts recomptes de casos de coronavirus haurien de reconsiderar la imposició de restriccions de bloqueig, i posar èmfasi en la necessitat de portar els casos a una línia de base baixa abans de la temporada de grip de tardor.

Notícies relacionades

Fins i tot en parts del món que semblaven haver frenat la propagació del virus, els països han vist elevar-se els registres de nous casos, cosa que indica que la batalla està lluny d’acabar. Austràlia, el Japó, Hong Kong, Bolívia, el Sudan, Etiòpia, Bulgària, Bèlgica, l’Uzbekistan i Israel recentment van tenir un augment rècord en els casos.