CRISI DEL CORONAVIRUS

Baralla en un vol d'Amsterdam a Eivissa per negar-se a utilitzar mascareta

La baralla va començar quan dos passatgers ebris es van negar a posar-se-la i van ser increpats

zentauroepp1409898 klm200803083712

zentauroepp1409898 klm200803083712 / TOUSSAINT KLUITERS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una ferotge baralla va esclatar divendres passat a bord d'un vol de la companyia KLM de l'aeroport de Schiphol (Amsterdam), quan dos passatgers ebris es van negar a posar-se una mascareta, segons publicava ahir el mitjà neerlandès 'Het Parol'. En un vídeo que va penjar a Twitter The Mic High Club Luchtvaart Podcast, dedicat a l'aviació, es veu un violent forcejament entre diversos passatgers que acaba amb un d'ells a terra, subjectat entre alguns.

 Un passatger amb el tors nu sembla la causa del problema. El viatger estava ebri, segons va assenyalar un portaveu de KLM als mitjans neerlandesos, i va molestar els seus companys de viatge verbalment i físicament. Un altre també es va comportar de forma «desobedient». De fet, en les imatges es veu com un viatger pega un cop de puny a l'esvalotador  i un altre defensa aquest.

Obligatori en els vols

L'esvalotador  no utilitzava mascareta, tot i que és obligatori en els vols de KLM. Aquesta pot ser la raó de la baralla, segons l'esmentat mitjà, tot i que no era l'únic passatger sense mascareta a l'avió.

En el moment del xoc, un altre passatger va cridar: «Parin, hi ha nens aquí». Una mica més tard es veu que el passatger amb el tors despullat és immobilitzat al terra per altres passatgers al passadís.

Notícies relacionades

La companyia aèria KLM va confirmar als mitjans del seu país que els dos homes que van ser detinguts en vol per la tripulació de cabina i altres passatgers no eren holandesos.

Els dos passatgers van ser arrestats a la seva arribada a l'illa. El portaveu de KLM va assenyalar que la seguretat no es va veure compromesa.