consellera nekane murga
Euskadi: «Som davant el que podria ser l'inici d'una segona onada» de la pandèmia
El Govern basc treballa en una ordre que regularà l'oci nocturn
La previsió és que entri en vigor a partir de la setmana vinent

zentauroepp54041285 ordiizia test200709112829 /
La consellera basca de Salut, Nekane Murga, considera que «som davant el que podria ser l’inici d’una segona onada» de la pandèmia, al valorar l’increment de positius en Covid-19 a Euskadi (136 nous contagis confirmats per PCR). També ha reconegut que «era una possibilitat», tot i que ha admès que la «important transmissió que està tenint el virus entre les persones és una cosa que ens està sorprenent». Per això, ha anunciat que el Govern basc ja treballa en una ordre que regularà l’oci nocturn.
Murga ha afirmat que, amb les actuals dades de positius, «som davant l’inici del que pot ser una segona onada». Segons ha explicat, en aquest moment, dels casos identificats un 20% o 25% són casos asimptomàtics, tot i que «alguns dels casos identificats com a asimptomàtics al cap d’uns dies tornen a transformar-se en simptomàtics», de manera que, segons ha indicat, «el que està canviant és la seqüència d’aparició dels ingressos i de la sobrecàrrega assistencial, la franja d’edat i la gravetat de la simptomatologia».
La consellera ha destacat que «ens hem avançat al diagnòstic, perquè també és veritat que no hi ha tractament», per si «els casos que identifiquem avui en les pròximes setmanes tenen símptomes i necessiten fins i tot una uci».
Murga ha posat èmfasi en l’ús de la mascareta, ja que, segons ha assenyalat, en certes situacions, com reunions familiars i en l’oci nocturn, «no s’utilitza adequadament».
Regular l’oci nocturn
La consellera ha donat a conèixer que, actualment, el Govern basc està treballant, juntament amb representants del sector, en una ordre que regularà l’oci nocturn, amb «la idea de regular-lo la setmana vinent».
Sobre la possibilitat d’implantar, com ja es fa en altres comunitats autònomes, un registre d’accés als locals d’oci nocturn, Murga ha considerat que aquest tipus de mesura és «de molt difícil realització i no creiem que pugui ser la solució», tot i que «és una idea que tenim sobre la taula en un altre tipus de reunions, com poden ser els tanatoris», però volen valorar una altra sèrie d’aspectes, com «la protecció de dades, la seva eficàcia i la factibilitat de poder dur-ho a terme».
Notícies relacionadesMurga ha indicat, en relació amb la regulació de l’oci nocturn, que al Govern basc li preocupen també «les celebracions tipus casaments en què poden reunir-se centenars de persones en un menjador», ja que, tot i que està limitat el nombre de comensals per taula, «hi ha situacions en les quals és difícil subjectar els sentiments, com pot ser en aquest tipus d’esdeveniments familiars».
En relació amb les tasques de rastreig a Euskadi, la consellera Murga ha aclarit que, en aquests moments, 180 persones treballen en tasques directes de rastreig, a les quals s’han de sumar 20 persones de recolzament que estan realitzant tasques administratives com és la gestió de volants, recolzament de recerca de domicilis, per tant, segons ha indicat, «superem les 200 persones treballant en aquest camp».
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança