Un altre pas enrere

Figueres tanca els parcs i suspèn Sant Jordi pel coronavirus

La mesura s'adopta després de detectar-se 65 casos a la ciutat distribuïts en petits brots

calle-de-figueres-tras-nuevas-restricciones-por-coronavirus

calle-de-figueres-tras-nuevas-restricciones-por-coronavirus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un altre pas enrere, aquesta vegada, a Girona.  L’Ajuntament de Figueres ha tancat tots els parcs, ha suspès la celebració de Sant Jordi, farà més controls d’aforament i multarà qui no porti mascareta per evitar contagis de Covid. Després de detectar-se 65 casos a la ciutat, distribuïts en petits brots, l’alcaldessa, Agnès Lladó, ha anunciat les mesures adoptades per evitar que els nous positius es multipliquin. 

Així, ha decidit tancar els parcs infantils i públics, suspendre la celebració del Sant Jordi d’estiu, augmentar les mesures de control de l’aforament als mercats, bars i lleure nocturn; reduir l’aforament del transport públic i començar a multar qui no porti mascareta. 

«Estem preocupats», ha reconegut Lladó amb referència al repunt de casos que s’han registrat a la ciutat, per la qual cosa ha remarcat que el comportament que tinguin els ciutadans els pròxims dies serà «clau» per evitar que es propagui el virus, recull Efe.

Missatge per a joves

Notícies relacionades

Lladó ha transmès un missatge especialment als joves per què han detectat que la mitjana d’edat entre els nous contagiats és més baixa que la registrada el mes de març.  «Els demanem que actuïn amb responsabilitat, que utilitzin la mascareta i que respectin la distància social quan es reuneixen en grup», ha afirmat Lladó, que creu que han de fer «alguns passos enrere» per salvar «la salut econòmica» de la ciutat. 

«No ens podem permetre que la pandèmia ens obligui a tancar comerços, restaurants i serveis», ha dit.  D’altra banda, el gerent de l’Hospital de Figueres, Martí Masferrer, ha transmès un missatge de tranquil·litat i ha explicat que actualment hi ha quatre persones ingressades per coronavirus i que s’han registrat 33 casos positius des de principis del mes de juliol.