RESOLUCIÓ JUDICIAL

El jutge avala totes les mesures adoptades per la Generalitat

El togat també ratifica la prohibició de reunions amb més de 10 persones, en contra del fiscal

Les recomanacions i restriccions entraran en vigor a partir de les 9 hores d'aquest dissabte

zentauroepp54052960 varias personas protegidas con mascarillas toman el sol en l200709212534

zentauroepp54052960 varias personas protegidas con mascarillas toman el sol en l200709212534 / Carlos Castro

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jutge de Barcelona Andrés Maestre Salcedo, que aquest divendres exerceix funcions de guàrdia, ha ratificat íntegrament les mesures adoptades per la Generalitat per frenar el contagi de la Covid-19, fins i tot la prohibició de reunió de més de 10 persones a què s’ha oposat la Fiscalia de Barcelona. Les mesures entren en vigor a partir de les 9 hores d’aquest dissabte.

El magistrat avala les mesures de l’Executiu català «com a recomanacions (en especial en seu de desplaçaments individuals i col·lectius) dirigides al conjunt de la ciutadania, i en nom de salvaguardar l’interès públic, comú i general» i «a favor a la no-transmissió i/o proliferació» del coronavirus. Segons el seu parer, aquesta decisió «s’ajusta a paràmetres sanitaris, de legalitat ordinària» i són «conformes i compatibles» amb el pla de desescalada estatal aprovat pel Govern espanyol.

La interlocutòria també valida «les obligacions de mesures a adoptar ja a nivell general (ús obligatori de la mascareta) com a nivell particular, en especial, en matèria de prevenció i higiene a la feina o obligacions –de fer i no fer– i recomanacions (suspensió d’actes públics, entre altres)», en tant que són «mesures extraordinàries i temporals, subjectes a raons estrictament sanitàries, de salut pública i epidemiològiques». I això, incideix, «també per l’interès general de la col·lectivitat, en especial, la treballadora i consumidora, i per l’increment del risc de transmissió comunitària de la Covid-19 que la seva no ratificació comportaria».

Restaurants i reunions

Notícies relacionades

Pel que fa a les limitacions de l’aforament als restaurants i bars,  el jutge considera que «són ajustades» a dret i «estan conformes amb els principis de proporcionalitat, idoneïtat, i necessitat». El mateix opina de la prohibició de reunions de més de 10 persones, ja que, remarca, «no s’està retallant» ni s’està «violant» el dret constitucional a la llibertat de reunió, «sinó que únicament s’està limitant» sota paràmetres de «raonabilitat i prudència per raons sanitàries, salut i seguretat pública i d’evitació de nombre més gran de contagis».

El togat destaca, a més, que «si bé és cert que cal confiar en les mesures d’autoprotecció individual i col·lectives i en la disciplina social, per l’interès conjunt de la col·lectivitat en nom d’evitar possibles excepcions o conductes contràries a l’esmentada disciplina social, és necessari i justificat tal limitació numèrica».

Temes:

Coronavirus