assaig el 27-J als EUA

Avenços prometedors d'una vacuna contra el coronavirus

El laboratori nord-americà Moderna avança que la seva solució entrarà en dues setmanes en la fase final de proves en humans

vacunaok

vacunaok

1
Es llegeix en minuts

La pandèmia continua el seu avenç accelerat al món, mentre apunta una nova esperança per la troballa d’una vacuna, després de l’anunci de la companyia de biotecnologia nord-americana Moderna que la seva solució entrarà en dues setmanes en la fase final de proves en humans.

Anticipant-se a l’existència d’una solució, l’Organització Panamericana de la Salut (OPS) va informar a la tarda que treballa per garantir l’accés subsidiat a una futura vacuna a països vulnerables de l’Amèrica Llatina.

Moderna és el primer laboratori que arriba a la fase final de proves en humans amb la seva vacuna contra la Covid-19.

Les proves, fins al 27 d’octubre

L’assaig començarà el 27 de juliol als Estats Units amb 30.000 participants, la meitat dels quals rebran la vacuna en dosi de 100 micrograms, i l’altra meitat, un placebo. Les proves duraran fins al 27 d’octubre. 

La notícia arriba en moments en què la pandèmia suma almenys 574.278 defuncions i més de 13.178.180 infeccions al món des que el nou coronavirus va ser detectat a la Xina a finals de desembre, segons un recompte d’AFP.

Les xifres són particularment preocupants a l’Amèrica Llatina, que acumula 3,4 milions de casos de Covid-19 i s’ha convertit en la segona regió del món més endolada després d’Europa, amb 146.735 morts.

La situació a Llatinoamèrica

Davant d’un panorama cada vegada més complex a l’Amèrica Llatina, i amb les economies en retrocés, l’OPS «s’està coordinant amb altres socis per garantir que els països més vulnerables de la regió rebin la vacuna contra la Covid-19 d’una forma subsidiada amb preus accessibles», va dir aquest dimarts en una roda de premsa la seva directora, Carissa Etienne, que va precisar que això podria articular-se gràcies a un fons de cooperació.

Notícies relacionades

Etienne va advertir que els països s’han de preparar des d’ara per arribar a les poblacions vulnerables. «Si no, pot prendre anys el procés que la gent es vacuni i no podem permetre’ns aquest retard», va assegurar. 

- Brasil, ¿sense carnaval?-