Activistes intenten ficar un tronc a Territori per protestar per l'ampliació de la C-32

Els manifestants denuncien que «d'aquí un any venç la concessió de l'autopista», per això el projecte d'allargar-la es fa també per estendre «la concessió»

video 3673348 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup d’activistes s’han concentrat davant el Departament de Territori i Sostenibilitat de Barcelona per protestar contra l’ampliació de la C-32.

Els manifestants del moviment Rebel·lió o Extinció han intentat entrar a l’edifici amb un tronc d’arbre tallat que pretenien entregar al conseller Damià Calvet, les restes forestals de la destrucció dels boscos que provocaria l’ampliació de la infraestructura, però els vigilants de seguretat ho han impedit.

Després, s’han concentrat a les portes fins que els han rebut tècnics del departament, a qui han demanat explicacions sobre el projecte. «És absolutament incoherent declarar l’emergència climàtica i continuar fent polítiques que agreugen el problema», ha dit Jaume Osete, membre de Rebel·lió o Extinció.

Era una acció coordinada amb els membres de SOS Costa BravaPreservem el Maresme i Aturem la C-32, que també han fet una protesta a Tordera (Maresme) per denunciar el tercer projecte informatiu de la Generalitat per allargar l’autopista C-32 entre aquesta localitat i Lloret.

Els manifestants han elegit aquest divendres per protestar perquè fa un any que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va parar cautelarment les obres.

Només beneficia «interessos privats»

Notícies relacionades

Un any després, la conselleria ha reactivat l’ampliació de la C-32 amb un nou estudi informatiu i un altre d’impacte ambiental, que, segons Calvet, esmenen els errors de l’anterior i que van fer que el TSJC suspengués cautelarment el projecte en dues ocasions. Amb els nous estudis, el Govern confia a poder tirar endavant aquesta infraestructura.

Les dues protestes exigeixen al Govern, per la seva banda, que anul·li el projecte i inverteixi els 100 milions que costa a arreglar les carreteres existents i el transport públic de la zona. La prolongació de l’autopista, «a més de destruir el territori», només beneficia «interessos privats», en concret l’empresa Abertis, segons denuncia Osete. «D’aquí un any venç la concessió de l’autopista, i el projecte es fa per poder ampliar la concessió», afegeix.

Temes:

Trànsit