El TSJC suspèn les obres de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ja ha anunciat que recorreran la decisió del TSJC

Des de la Generalitat consideren que el projecte sí que compleix la legislació climàtica i ambiental

zentauroepp8536279 barcelona 08 07 2008 centenario del palacio de justicia de b190315113623

zentauroepp8536279 barcelona 08 07 2008 centenario del palacio de justicia de b190315113623 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès l’"executivitat" de les obres per allargar la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar (Girona), perquè entén que l’estudi d’impacte ambiental del projecte i les resolucions que es deriven són insuficients davant la llei del canvi climàtic. El TSJC considera que els fonaments sobre la llei del canvi climàtic en aquest estudi no són suficients, mentre que el departament ha afirmat que, en el conjunt del nou projecte, es compleixen amb els requeriments de la llei de canvi climàtic i de la declaració d’impacte ambiental.

Notícies relacionades

El TSJC accepta així les mesures cautelars sol·licitades per entitats agrupades en les plataformes Stop C-32 i SOS Costa Brava, que han defensat en un comunicat que la paralització de les obres "arriba després de més de 40 dies de resistència ciutadana al bosc, amb nervis i cansament".

En declaracions a TV3, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ja ha anunciat que des de la Generalitat recorreran la decisió del TSJC "perquè creuen que el projecte sí que inclou tot el que hem de justificar en la legislació climàtica i ambiental". Així mateix, Calvet ha defensat la importància de la futura infraestructura per als veïns de Blanes i Lloret, però també a tots aquells que es desplacin feia aquestes localitats. Serà utilitzada per "transport públic i vehicles eficients", "com a infraestructura és necessària", ha apuntat el conseller.