Avenç mèdic

L'Hospital Vall d'Hebron prova diagnosticar el coronavirus amb intel·ligència artificial

Un nou mètode permet detectar el pacient amb pneumònia en minuts, quan el PCR tarda entre quatre i 24 hores, expliquen els seus responsables

covid 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

L’Hospital Vall d’Hebron està assajant un programa informàtic capaç de detectar el coronavirus en les 350 imatges d’un TAC en un segon, quan el radiòleg tarda 15 minuts a fer-ho. «L’objectiu no és substituir el metge radiòleg, sinó agilitar el procés i augmentar l’eficàcia del diagnòstic», ha explicat Manel Escobar, director clínic de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital Vall d’Hebron.

Notícies relacionades

Un dels avantatges d’aquest ús de la intel·ligència artificial és agilitar els diagnòstics de la Covid-19, molt útil en cas d’un increment de casos. «Amb aquesta prova radiològica podem detectar el pacient amb pneumònia en minuts quan el PCR tarda entre quatre i 24 hores.

El programa utilitzat en l’assaig ha sigut entrenat amb imatges preses a pacients de coronavirus a Wuhan (Xina). Ara ja s’està utilitzant en tots els nous ingressos per pneumònia i també amb els controls periòdics que es realitzen als 1.800 pacients amb Covid-19 que han passat aquest semestre pel Vall d’Hebron.