Durant dues setmanes

Un positiu per coronavirus en un campament infantil de Girona obliga a aïllar 12 persones

El menor afectat és d'una localitat pròxima a Cassà de la Selva

zentauroepp54049435 cass200709125833

zentauroepp54049435 cass200709125833 / Marina Lopez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un menor ha donat positiu en coronavirus en un campament d’estiu de Cassà de la Selva (Girona) i ha obligat a aïllar 12 persones, entre els companys d’activitats d’aquest usuari del servei i monitors. Segons confirma l’ajuntament, la situació s’ha posat en coneixement de l’Àrea Bàsica de Salut d’aquesta localitat i, posteriorment, de l’Agència de Salut Pública, responsable de la gestió de la pandèmia. 

També se li ha confirmat el positiu a l’entitat que organitza el campament, el Club Tennis Cassà, i a tots els seus usuaris, entre els quals alguns de municipis veïns, per la qual cosa el cas s’ha comunicat també als seus respectius alcaldes. 

L’afectat era, de fet, d’una d’aquestes localitats pròximes a Cassà de la Selva i tots els contactes del grup amb els quals compartia activitats, una divisió de participants que s’ha accentuat aquest any per delimitar possibles infeccions, continuen aïllats als seus respectius domicilis. 

Notícies relacionades

Aquesta mesura preventiva es prolongarà durant dues setmanes, tot i que els responsables sanitaris, segons un ban de l’alcalde, Robert Mundet, no ha obligat i ni tan sols sol·licitat el tancament del campament, «ja que s’han complert les recomanacions necessàries per al seu bon funcionament». 

La mesura clau, segons Mundet, ha sigut aquesta absència de relació entre els diferents grups organitzats d’usuari, per la qual cosa, des de l’ajuntament, es demana «tranquil·litat» per continuar amb el programa previst «amb total normalitat».