31 d’oct 2020

Anar al contingut

a Guipúscoa

Euskadi investiga un possible brot de coronavirus en una zona de bars d'Ordizia

Detectats set nous casos d'encomanats, a l'espera de conèixer si s'ha produït una transmissió comunitària

Es tracta de treballadors de locals d'hostaleria del carrer d'Etxezarreta i d'alguns clients

Efe

Euskadi investiga un possible brot de coronavirus en una zona de bars d'Ordizia

Maria Jose Lopez

El Departament basc de Salut ha detectat de moment set casos positius de Covid-19 relacionats amb el focus d’Ordizia (Guipúscoa) i espera confirmar aquesta tarda si hi ha hagut transmissió comunitària. 

La consellera de Salut, Nekane Murga, que està avui a Ordizia, on s’han instal·lat envelats per realitzar proves PCR a totes les persones que hagin passat pels locals d’hostaleria del carrer d’Etxezarreta des del 27 de juny, ha confirmat que durant aquest cap de setmana s’han detectat aquests set positius i s’han realitzat proves a tots els seus contactes estrets. 

Es tracta de treballadors de locals d’hostaleria del carrer d’Etxezarreta i d’alguns clients, segons ha precisat Murga en declaracions als mitjans de comunicació. 

El departament va alertar a última hora d’ahir de la possibilitat que s’hagi produït transmissió comunitària de la Covid-19 a l’esmentat carrer d’Ordizia, per la qual cosa va fer una crida a totes les persones que hagin consumit en algun dels seus locals en l’última setmana a anar al centre de salut d’aquesta localitat perquè se’ls practiqui la prova de detecció del coronavirus. 

Murga ha indicat que, de mitjana, s’identifiquen entre 18 i 20 contactes per cada persona positiva, a qui se’ls practica una PCR i se’ls posa en aïllament almenys fins que se sotmeten a una segona prova. 

En concret, ha indicat que es consideren «contactes estrets» les persones amb les quals una persona encomanada ha estat «sense mascareta, a menys de dos metres, i durant un període major d’una hora». 

Murga, que ha previst que durant la jornada d’avui es practiquin entre 500 i 700 proves, ha explicat que altres centres de salut també estan col·laborant en aquest dispositiu i que les persones de fora d’Ordizia que hagin passat pel carrer d’Etxezarreta des del 27 de juny han de fer-se les proves als ambulatoris que els corresponguin.