selectivitat atípica

L'alcalde de Lleida avança que l'EvAU es farà a quatre campus i amb «les mesures aconsellades»

Vetllarà perquè s'evitin aglomeracions a l'entrada i sortida de la prova i es repartiran mascaretes als estudiants

selectividadok

selectividadok

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat que les proves d’accés a la universitat (EvAU) se celebraran a quatre campus separats de la ciutat i s’han pres «les mesures de distanciament aconsellades», al ser preguntat per com es faran tenint en compte les mesures de confinament preses a la comarca del Segrià (Lleida) pels brots de Covid-19.

En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dilluns, ha explicat que s’han posat d’acord amb el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy, per donar suport amb agents cívics i evitar que es produeixin aglomeracions a l’entrada i sortida de la prova i també ha dit que si és necessari repartiran mascaretes als estudiants.

Sobre la situació dels treballadors temporers a la ciutat, Pueyo ha concretat que hi ha 194 persones dormint a dos pavellons de la Fira de Lleida, dels quals «només n’hi ha 19 que treballen», i ha criticat que durant el confinament arribessin a la ciutat persones d’altres províncies, quan aquest tipus de mobilitat no estava permesa.

Ha assegurat que van transmetre a la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, a qui també han demanat que el Govern central es plantegi la regularització d’aquestes persones, i ha afirmat que «aquest degoteig s’ha anat incrementant».

Notícies relacionades

Preguntat per la comunicació entre els alcaldes de la zona confinada del Segrià (Lleida) i la Generalitat, Pueyo ha dit que «no té sentit polemitzar» i ha destacat que en el seu cas la comunicació ha sigut molt continuada amb la Conselleria de Salut.

Pueyo ha explicat que el Govern va enviar un gestor de casos quan van començar a incrementar-se els positius, ha afirmat que estan «satisfets del flux d’informació que arriba des de Salut», i ha agraït la gentilesa dels alcaldes que s’han posat en contacte amb ell.