ALERTA SANITÀRIA

Alcaldes del Segrià critiquen la decisió de confinar tota la comarca

Els edils retreuen que divendres es digués una cosa i dissabte se'n fes una altra

Reclamen el suport dels Mossos per obligar la gent a utilitzar les mascaret

zentauroepp54002591 punt de control de pas dels mossos d esquadra a la a2 a l al200705205100

zentauroepp54002591 punt de control de pas dels mossos d esquadra a la a2 a l al200705205100 / JORDI V POU

1
Es llegeix en minuts

Alguns alcaldes del Segrià, com l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, han criticat aquest diumenge la decisió de confinar tota la comarca per la propagació de la Covid-19 i han preguntat durant una reunió feta amb el Departament de Salut per què divendres es va dir una cosa i ahir se’n va fer una altra.

Els alcaldes del Baix Segrià s’han reunit telemàticament amb la directora territorial del Departament de Salut a Lleida, així com amb representants dels Mossos d’Esquadra per tractar sobre la situació dels seus municipis, segons Efe.

Rosa Pujol, en declaracions al Canal 3/24, ha indicat que ella, juntament amb altres alcaldes, pensa que el confinament total de la comarca «potser no és la decisió adequada», ja que «hauria sigut millor un confinament a la nostra zona i de la ciutat de Lleida».

L’edil va precisar que estan esperant que els diguin si el rebrot de la Covid és a la seva zona «perquè oficialment no ho sabem, necessitem dades». Així mateix, considera necessari el suport de «les forces de seguretat, perquè els alcaldes podem dir a algú que es posi mascareta, però ens faran cas o no».

Protocol per a agricultors

Pujol, d’altra banda, ha ressaltat que des del passat 16 de març els alcaldes de la zona insistien que s’havia de fer un protocol per a agricultors i centrals de fruita, perquè «sabem la realitat que tenim en els nostres municipis», on la població arriba a triplicar-se a l’estiu.

Segons el seu parer, molts dels que arriben per treballar en la fruita són «d’una cultura molt diferent i explicar el tema de la pandèmia i les mesures sanitàries és molt complicat».

Notícies relacionades

Per la seva part, l’alcaldessa de Soses, Sandra Marco, també ha considerat que «potser» el confinament s’hauria d’haver delimitat millor i ha incidit que tothom ha fet un «esforç molt gran» en els últims mesos.

Alhora, ha destacat que hi ha en aquestes comarques «població jove asimptomàtica que pot transmetre el virus», reclamant que no oblidin que cal prendre mesures de distància social, portar mascareta al carrer i rentar-se les mans sovint per no contagiar persones vulnerables. EFE