cafeteria Danna

Una festa en un bar manresà, origen del brot entre els empleats de l'escorxador d'Avinyó

Fins ara s'han confirmat 10 casos positius

Un grup de treballadors va celebrar un aniversari al bar cafeteria Danna

danna car 1200

danna car 1200

2
Es llegeix en minuts
Roger Junyent / Regió7

Una festa d’aniversari al bar cafeteria Danna de Manresa seria el lloc on es va originar el brot de coronavirus del qual fins ara s’han confirmat 10 casos entre treballadors de l’escorxador d’Avinyó. Aquesta xifra suposa sis casos més que els quatre que s’havien confirmat dimarts per part del departament de Salut de la Generalitat.

Des que va transcendir el brot, l’empresa ha situat l’origen del brot en una festa privada en què van participar diversos treballadors de l’empresa i que, segons ha pogut saber ‘Regió7’, va tenir lloc al bar cafeteria Danna, ubicat al carrer de Saclosa de Manresa. Sempre segons l’empresa, els 10 casos que han donat positiu s’han produït entre assistents en aquesta festa.

El grup de treballadors entre els quals s’ha produït aquest focus va acudir al bar el dijous 18 de juny i també hi va tornar posteriorment, tot i que la propietat de l’establiment no va poder precisar quin dia va ser aquesta segona trobada.

El grup que es va reunir el 18 de juny celebrava un aniversari i en aquella ocasió van anar a l’establiment a prendre alguna cosa però sense fer cap menjar. Els assistents a la celebració, al voltant d’una dotzena, haurien estat en una de les taules del bar.

La propietària, amb Covid

La propietària de l’establiment, amb qui ha pogut contactar ‘Regió7’, va explicar aquest dimecres que ella també ha tingut el coronavirus i que va tenir els símptomes posteriorment a les dues ocasions en què els treballadors de l’escorxador van ser allà. La dona, que vol preservar la seva identitat, va concretar que va ser diumenge 20 de juny quan va començar a trobar-se malament, i que, després d’anar al metge, dijous passat li van confirmar que el test per a Covid-19 que li havien fet havia donat positiu. Actualment el bar està tancat en espera que passin els dies d’aïllament, tot i que ara assegura que ja es torna a trobar bé.

Notícies relacionades

D’altra banda, fonts de l’escorxador d’Avinyó han explicat que a l’empresa es continua treballant amb normalitat i que els treballadors que han donat positiu ja han sigut aïllats. Fins ara ja es tenen els resultats d’un centenar de tests i només els 10 ja esmentats han donat positiu.

Dels 10 treballadors que fins ara han donat positiu per coronavirus set treballen a la secció de triperia, mentre que els altres tres ho fan en la de sacrifici. Fonts de l’empresa van assegurar que cap dels empleats que fins ara han donat positiu és veí d’Avinyó, sense que fins ara hagin transcendit més dades.