Rastreig per identificar contagis

El brot de coronavirus en una empresa d'Avinyó ascendeix a 10 casos

L'empresa Matadero Frigorífico Avinyó situa l'origen del brot en una festa celebrada a Manresa

vacunaok

vacunaok

1
Es llegeix en minuts

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha explicat aquest dimecres que el brot de coronavirus en una empresa agroalimentària d’Avinyó (Barcelona) ha ascendit fins als 10 casos.

Fonts del departament han confirmat a Europa Press que als quatre casos confirmats de dimarts s’han sumat sis positius més. Al sector alimentari català hi ha quatre brots més confirmats a Lleida: tres són en empreses hortofructícoles i un en una agroalimentària.

L’empresa Matadero Frigorífico Avinyó situa l’origen del brot en una festa celebrada a Manresa, la capital de la comarca barcelonina del Bages.

Així ho van explicar dimarts a Efe fonts d’aquesta empresa, que van indicat que estan fent proves PCR a un centenar de treballadors dels 400 en total que té l’escorxador, arran de la detecció de quatre positius.

Segons les mateixes fonts, les persones que van donar positiu van participar fa uns quinze dies en una festa a Manresa, on resideixen, i sembla que va ser en aquest entorn on podria haver-se produït el contagi, segons les primeres estimacions.

Rastreig entre familiars i amics

També s’estan fent proves als familiars de les persones positives, així com a les seves amistats i als que viatjaven amb ells amb cotxe des de Manresa fins a Avinyó, a una distància de trenta quilòmetres.

Notícies relacionades

«Nosaltres no tenim un brot», van afirmar fonts de l’escorxador d’Avinyó, que van afegir que els resultats d’onze proves ja realitzades totes han sortit negatives, tot i que el departament de Salut va confirmar dimarts a la tarda quatre positius.

L’empresa continua treballant amb normalitat com a escorxador i sala d’especejament de porcí, malgrat aquesta situació, han assegurat les esmentades fonts. 

Temes:

Coronavirus