PUBLICAT AL BOE

Aquests són els medicaments que Sanitat considera essencials per tractar el coronavirus

El llistat inclou la dexametasona, un fàrmac que segons un estudi de la Universitat d'Oxford redueix fins a un terç la mortalitat en pacients greus

undefined53782960 graf2191  santiago de compostela  17 06 2020   un farmac uti200617182044

undefined53782960 graf2191 santiago de compostela 17 06 2020 un farmac uti200617182044 / XOAN REY

1
Es llegeix en minuts

Aquest dissabte el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat el llistat dels medicaments que el Ministeri de Sanitat considera essencials per tractar la malaltia de la Covid-19 i, per tant, clau en la gestió de la crisi sanitària.

El llistat de medicaments inclou, entre d’altres, la dexametasona, un fàrmac que segons un  estudi de la Universitat d’Oxford redueix la mortalitat fins a un terç en pacients hospitalitzats amb complicacions respiratòries greus de Covid-19 que necessiten ventilació mecànica.

La resolució també estableix els termes de la comunicació que han de fer els subjectes obligats a l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, que consistirà en una remissió setmanal, cada dimecres, a través de l’aplicació informàtica d’estoc de medicaments creada a l’Agència dins de la web del Registre de Medicaments d’Ús Humà (RAEFAR).

Segons recull l’ordre ministerial, s’ha d’informar sobre les unitats (envasos) venudes del medicament en l’última setmana, l’estoc en aquesta data, i les previsions d’alliberament i recepció de lots (quantitats i data de disponibilitat al mercat espanyol).

Notícies relacionades

D’aquesta manera, el ministeri vol assegurar-se que tindrà tota la informació necessària sobre les existències d’aquests fàrmacs i de garantir que hi hagi estoc de cara a tractar els malalts i afrontar possibles rebrots.

Aquí es pot consultar el llistat complet de medicaments per tractar la Covid-19, que inclou anakinra, azitromicina, bromur d'ipratropi, cefditorèn, ciclosporina, besilat de cisatracuri, clonazepam, dexametasona, dexmedetomidina, diazepam, dobutamina, dopamina, enoxaparina sòdica, fentanil, haloperidol, levomepromazina, metilprednisolona, midazolam, norepinefrina (noradrenalina), propofol, remifentanil, rocuroni, salbutamol, sarilumab i tocilizumab.