N'hi haurà un centenar

Coronavirus: l'AMB comença a instal·lar les noves parades dobles d'autobús

Permetran incrementar la capacitat de viatgers a la parada, assegurar el distanciament social i reduir el temps dels trajectes

ndp-lamb-comena-a-installar-les-noves-parades-dobles-dautobs-busmetropolit-a-la-metropolisbarcelona---iles-primeres-a-viladecans-i-santbo / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha començat a instal·lar les primeres noves parades dobles d’autobús a la metròpolis de la capital catalana, que permetran incrementar la capacitat de viatgers a la parada, assegurar el distanciament social i reduir el temps dels trajectes.

En un comunicat, l’AMB ha explicat que aquest sistema ja s’ha instal·lat en algunes zones amb alta afluència de línies i elevat nombre d’usuaris de Viladecans i Sant Boi de Llobregat i que pròximament arribarà a altres localitats metropolitanes, fins a arribar al centenar de parades d’aquest tipus.

Aquest sistema funciona com una única parada però amb dos punts, de manera que dos autobusos poden parar i fer que pugin i baixin usuaris simultàniament, per la qual cosa la velocitat comercial del trajecte també millora.

Notícies relacionades

«L’objectiu principal és millorar i impulsar el servei de Bus Metropolità i fer-lo més atractiu per a l’usuari. Hem de potenciar-lo i recordar que és un dels eixos vertebradors del transport públic de la metròpolis de Barcelona. També és un mitjà fonamental per combatre la contaminació atmosfèrica», ha assenyalat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda.

Aquesta actuació és una de les 21 mesures prioritàries de la proposta d’acord metropolità per definir i concretar quina serà la nova mobilitat metropolitana després de la crisi de la Covid-19, impulsada per l’AMB juntament amb els 36 ajuntaments i altres agents públics i privats.