denúncies de la guàrdia civil

12 pilots denunciats per efectuar 35 vols il·legals de drons a Barcelona

Van incomplir la normativa de seguretat aèria i la llei de seguretat ciutadana per volar en franges horàries i espais exteriors amb mobilitat restringida

dron / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Guàrdia Civil ha denunciat 12 pilots per 35 vols il·legals amb drons a Barcelona durant el període de vigència de l’estat d’alarma, entre ells un francès que ha fet des d’abans de la pandèmia fins ara 52 vols no autoritzats.

Aquest dissabte la Guàrdia Civil ha informat en un comunicat que les denúncies han sigut tramitades per l’equip Pegaso de l’institut, creat el desembre del 2019 i operatiu des de febrer d’aquest any amb seu a l’aeroport Josep Tarradellas-el Prat.

Controlar, detectar i inhibir vols

Aquest grup, precisa la Guàrdia Civil, és l’encarregat de controlar, detectar i, si procedeix, inhibir els vols denominats RPAS, sigles corresponents a aeronaus pilotades per control remot, conegudes popularment com a drons.

Des de l’inici de la pandèmia, la Guàrdia Civil va detectar 12 pilots amb vols no autoritzats, per la qual cosa van ser denunciats per incompliment de la normativa de seguretat aèria i també contra la llei de seguretat ciutadana, ja que es van fer en franges horàries i espais exteriors on estava restringida la mobilitat.

Un ciutadà francès va fer 52 vols no autoritzats

Entre aquests pilots figura un ciutadà francès, operador professional de drons i veí de Barcelona, que va fer 52 vols sense autorització de l’ens públic Enaire. Se li imputa l’incompliment de la prohibició de sobrevolar aglomeracions de persones abans que es decretés l’estat d’alarma, també edificis, i no tenir plaques identificatives tant de la nau com de l’estació de pilotatge, així com per incomplir l’obligació de coordinar-se amb la torre de control de l’aeroport de Barcelona i els diversos heliports de la ciutat.

Les infraccions detectades per l’equip Pegaso de la Guàrdia Civil s’han posat en coneixement de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria i de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat.

Control d’infraestructures

Notícies relacionades

Aquest grup de la Guàrdia Civil s’encarrega del control d’infraestructures i control fiscal dels aeròdroms de Barcelona, a més de la detecció i, si procedeix, inhibició de vols de drons en l’àrea del control del trànsit aeri de Barcelona, així com la supervisió d’heliports i la investigació de possibles delictes o infraccions comeses amb aeronaus tripulades a distància. 

Aquest equip compta amb un detector capaç de localitzar i identificar un dron en vol i disposa d’un inhibidor que pot anul·lar la càmera o permetre que els agents prenguin el control de l’aeronau en cas de risc. 

Temes:

Drons