28 set 2020

Anar al contingut

pandèmia de la Covid-19

Simón es mostra preocupat per la notificació de les dades de Catalunya

Espanya registra 56 morts, un repunt respecte als 48 notificats dimecres

234.824 persones han donat positiu en prova PCR, 446 més en un dia

El Periódico

Simón es mostra preocupat per la notificació de les dades de Catalunya

JOSE LUIS ROCA

Les últimes dades de la pandèmia del coronavirus reflecteixen un lleuger repunt de les morts en les últimes 24 hores. Segons l’informe publicat pel Ministeri de Sanitat aquest divendres, les morts per la Covid-19 han augmentant fins a les 56. Per segon dia consecutiu, les defuncions superen les cinquanta des que dimecres passat es van registrar 48 morts. Una xifra en què no estaven incloses les dades de Catalunya. 

Les dades dels dos últims dies que Catalunya ha fet arribar al Ministeri de Sanitat han preocupat el coordinador del Centre d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, perquè han notificat morts i contagis «de dies previs». En la roda de premsa diària per informar sobre l’evolució de la pandèmia, ha mostrat la seva inquietud per la forma en què s’estan recopilant les xifres a Catalunya. 

«Tenir controlades les dades»

«No és fútil no saber què està passant a Catalunya», ha dit. En aquest sentit, Simón ha insistit durant els últims mesos en la necessitat de tenir controlades les dades per poder detectar repunts de contagis i poder prendre les mesures necessàries que frenin la propagació de l’epidèmia. «Si no se soluciona aquest problema, caldrà tenir discussions a nivell més alt», ha sentenciat fent al·lusió a possibles mesures per agilitar la notificació de les dades. 

A més, Simón ha explicat que la importància d’oferir les dades de manera correcta i puntual també rau en el fet que són aquestes les que s’utilitzen, en part, per prendre les decisions del pas de fase. Així, ha assenyalat que es va decidir que la totalitat de Catalunya passi a la fase 1 amb les xifres que es van aportar a principis de setmana. 

A més, 234.824 persones han donat positiu en una prova PCR, 446 més que ahir i 102 més que dijous. 11.462 persones han ingressat en una uci, 20 d’elles en les últimes 24 hores, i 124.642 han requerit hospitalització, 123 el darrer dia.