Nou criteri

Catalunya informarà ara als matins de les xifres del coronavirus

El nou balanç suma 43 víctimes mortals i el total ascendeix a 11.766

Catalunya informarà ara als matins de les xifres del coronavirus

ANNA SURINYACH

Es llegeix en minuts

Les víctimes mortals comptabilitzades per les empreses funeràries a Catalunya en les últimes 24 hores a conseqüència de la Covid-19 ascendeixen a 43, cosa que eleva el total de morts des del començament de la pandèmia a 11.766, segons informa aquest divendres al matí el departament de Salut de la Generalitat. Aquesta informació diària passa ara a ser al matí, en lloc de com fins ara, quan Salut informava els mitjans de les últimes dades ben avançada la nit.

Del total de víctimes declarades per les funeràries, 6.571 han mort en un centre hospitalari o sociosanitari, 3.917 en una residència de gent gran i 772 en un domicili, mentre que els restants són casos «no classificables per falta d’informació», segons indica Salut en el comunicat.

El departament de Salut informa que fins ara a Catalunya hi ha hagut un total de 64.037 casos positius acumulats de coronavirus SARS-CoV-2. 

Sospitosos sense prova

D’altra banda, hi ha un total de 216.269 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes de la malaltia i que, sense prova diagnòstica feta, un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 4.005 persones han sigut ingressades de gravetat i actualment es troben en aquesta situació 234.

A més, 2.892 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació de tenir la malaltia.

Et pot interesar

També s’han comptabilitzat fins ara un total de 36.579 altes hospitalàries de persones diagnosticades per Covid-19.

Quant a les residències de gent gran, un total de 13.446 persones han sigut confirmades com a positius de coronavirus i 36.160 en són casos sospitosos.