INSTRUCCIONS DEL MINISTERI DE L'INTERIOR

La Policia informarà de l'ús obligatori de la mascareta i multarà els desobedients

Si l'incompliment es produeix en un espai tancat, els agents podran instar l'autor a abandonar el lloc

zentauroepp53458028 mascarillas200518192304

zentauroepp53458028 mascarillas200518192304 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Ministeri de l’Interior ha donat instruccions als agents de les forces i cossos de seguretat de l’Estat perquè informin els ciutadans de l’obligatorietat de complir l’ordre de Sanitat que regula l’ús de la mascareta per prevenir el coronavirus i que poden multar aquells que no atenguin el requeriment dels agents.

Segons fonts d’Interior, les indicacions del departament que dirigeix Fernando Grande-Marlaska es duen a terme en aplicació de l’ordre SND/422/2020, de 19 de maig, per la qual es regulen les condicions per a l’ús obligatori de mascareta en espais tancats i en públic, sempre que no es pugui mantenir la distància mínima de seguretat de dos metres.

Durant els primers dies, les forces i cossos de seguretat potenciaran la funció pedagògica. D’aquesta manera, quan els agents tinguin coneixement de supòsits d’incompliment de l’ordre del Ministeri de Sanitat instaran el seu autor que es posi la mascareta o que es retiri a una zona on sigui possible mantenir la distància de seguretat interpersonal.

Sancions via ‘llei mordassa’

Notícies relacionades

Aquestes fonts remarquen que si l’incompliment es produeix en espais tancats d’ús públic o que es trobin oberts al públic, es requerirà a la persona que abandoni l’espai. Si l’incomplidor no atén el requeriment, es podrà realitzar una proposta de sanció per la via de l’article 36.6 de la llei de protecció de la seguretat ciutadana, coneguda com a ‘llei mordassa’.

Aquest dilluns passat, després de 65 dies d’estat d’alarma, el conjunt de cossos policials va superar el milió de propostes de sanció per incompliment de les restriccions i ordres regulades pel Govern per prevenir el contagi de coronavirus. El nombre de detinguts i propostes de sanció, no obstant, s’ha reduït diàriament a mesura que s’ha anat alleujant el confinament i després d’iniciar-se el pla de desescalada.