PROTECCIÓ DAVANT DEL CORONAVIRUS

Les mascaretes són obligatòries per als més grans de 6 anys des d'aquest dijous

Sanitat en regula l'ús al carrer quan no es pugui garantir una distància mínima de dos metres entre les persones i en llocs tancats d'ús públic

L'ordre ministerial indica que poden ser de qualsevol tipus, preferentment higièniques i quirúrgiques, que cobreixin nas i boca per evitar la transmissió del virus

mascarillas jlr epc / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’ús de mascaretes és obligatori des d’aquest dijous en espais tancats i al carrer quan no es pugui garantir una distància mínima de dos metres per als més grans de 6 anys i recomanable per als nens d’entre 3 i 5 anys.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest dimecres l’ordre del Ministeri de Sanitat que regula l’ús generalitzat de les mascaretes a la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol lloc tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic quan no es pugui mantenir la distància de seguretat.

D’aquesta obligació en queden exemptes les persones amb alguna dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada per la seva utilització, així com per a qui estigui contraindicat per motius de salut o discapacitat.

Tampoc serà exigible en activitats incompatibles amb el seu ús, com la ingesta d’aliments i begudes, i en circumstàncies en les quals hi hagi una causa de força major o situació de necessitat.

Respecte als tipus de mascaretes que s’hauran d’utilitzar, l’ordre ministerial indica que poden ser de qualsevol tipus, preferentment higièniques i quirúrgiques, que cobreixin nas i boca.

Notícies relacionades

L’ús generalitzat de mascaretes per reduir la transmissió comunitària del SARS-CoV2 està justificat, segons Sanitat, no només per la seva alta transmissibilitat, sinó també per la capacitat que han demostrat les mascaretes per bloquejar l’emissió de gotes infectades, «molt important quan no és possible mantenir la distància de seguretat».

El Ministeri remarca a més que és necessari seguir un principi de precaució que permeti continuar pel camí de la reducció dels casos de contagi de la malaltia, principalment quan no es disposa d’altres mesures com la vacunació.