per a 252.274 universitaris

El Govern apuja 100 euros la quantia per beca per a grau i màster

Passen a dependre per a la seva obtenció d'un criteri de renda i necessitat econòmica i no de mèrit acadèmic

Només es necessitarà un 5 de nota d'accés a la universitat en el primer curs

universidadok

universidadok

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern ha incrementat un 22% el pressupost de beques per al pròxim curs 2020-21, amb la qual cosa les quanties per beca augmentaran en 100 euros per a l’ensenyament postobligatori no universitari i les de grau i màster, i passen a dependre d’un criteri de renda i necessitat econòmica i no de mèrit acadèmic.

Segons la reforma del sistema de beques acordat pels ministeris d’Universitats i Educació, el llindar 1 dels beneficiaris s’equiparà al llindar de la pobresa.

Notícies relacionades

A més, els requisits acadèmics per obtenir la beca universitària completa es rebaixen i s’igualen als necessaris per obtenir la beca de matrícula. Només es necessitarà un 5 de nota d’accés a la universitat en el primer curs; per al segon curs i posteriors, superar un percentatge de crèdits menor a l’actual model i s’elimina la nota mitjana.

S’ha calculat que, en total, se’n beneficiaran directament 252.274 universitaris de grau i màster, estudiants que o bé se’ls apuja una quantia o bé comencen a rebre beca per eliminar requisits o augmentar el llindar de pobresa.