ANUNCI DE LA CONSELLERIA DE SALUT

Catalunya demana que Barcelona i el seu entorn passin a la fase 1 dilluns que ve

Sol·licita que el Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Alt Pirineu i Aran avancin a la fase 2

zentauroepp53297627 abuelo barcelona200502120904

zentauroepp53297627 abuelo barcelona200502120904 / JoanCortadellas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat ha sol·licitat al Govern central que Barcelona i les regions metropolitanes nord i sud passin a la fase 1 de la desescalada el dilluns 25 de maig,  i que el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre (Tarragona) i l’Alt Pirineu i Aran (Lleida) avancin a la fase 2.

La Conselleria de Salut ha explicat aquest dilluns en un comunicat que ha enviat al Govern la nova proposta de desconfinament, que ha sigut explicada en una reunió entre la consellera Alba Vergés i els alcaldes de l’àrea metropolitana, i posteriorment en l’àmbit del pla Procicat.

En el cas de Barcelona i la seva àrea metropolitana, la conselleria destaca que s’està constatant que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic (incidència de nous casos i taxa reproductiva efectiva) i que s’ha impulsat la capacitat de diagnòstic i seguiment dels casos amb proves PCR.

En l’àmbit de la capital catalana, la proposta s’ha treballat de manera coordinada i compartida en el marc de l’oficina conjunta constituïda pel Govern  i l’Ajuntament de Barcelona per controlar que aquesta desescalada es fa de forma «controlada i segura». 

Segons la proposta de Salut, les zones sanitàries de Girona, la Catalunya Central i Lleida continuaran en la fase 1.

Terrasses i reunions de fins a 10 persones

La Generalitat recorda que avançar a la fase 1 suposa que es permeten reunions de fins a 10 persones (sempre que visquin a la mateixa regió sanitària) en domicilis i a l’aire lliure, i s’autoritza l’obertura de les terrasses i els hotels amb un límit d’ocupació del 50%, tot això respectant la distància de seguretat i les mesures d’higiene.

Notícies relacionades

En l’àmbit de la cultura, es pot assistir a espectacles d’un màxim de 30 persones en espais tancats o 200 a l’aire lliure, o visitar museus amb el 30% de l’aforament.

Quant a la fase 2, Salut destaca que els restaurants grans superfícies comercials poden reobrir amb limitacions d’aforament, i que entren en funcionament els cines, els teatres, els auditoris i espais similars, també amb restriccions.