L'empresa Iqoxe reobre el 20% després de l'explosió de la química al gener

Fonts de l'empresa asseguren que atendran «la demanda de clients amb totes les garanties de seguretat»

zentauroepp53401075 19 02 2020 accesos a iqoxe  economia   fabian a pons   europ200513220122

zentauroepp53401075 19 02 2020 accesos a iqoxe economia fabian a pons europ200513220122 / FABIAN A PONS - EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat ha aixecat la suspensió de l’activitat de la planta d’òxid d’etilè i glicols que té l’empresa Iqoxe a la Canonja (Tarragona), paralitzada després de l’explosió del 14 de gener passat, a l’estimar que la instal·lació compleix la normativa d’establiments de risc químic.

Segons informa el Departament d’Empresa i Coneixement, l’autorització no s’estén a les plantes de derivats de l’òxid d’etilè i de l’òxid de propilè que la mateixa empresa té a les seves instal·lacions, i que hauran de seguir cada una un procés d’autorització per poder tornar a ser operatives.

Fonts d’Iqoxe han assegurat que es reinicia l’activitat «al 20%» per «poder atendre la demanda de clients» de la seva principal planta de producció «amb totes les garanties de seguretat». En aquest sentit, des de la companyia s’ha especificat que, per reprendre l’activitat, s’ha activat el 80% de la plantilla, entre els quals es troben treballadors de les àrees de «seguretat, manteniment i d’oficina, a més de la pròpia de la mateixa planta d’òxid».

Notícies relacionades

La planta d’òxid d’etilè no va ser la que va patir l’explosió que va deixar dos operaris i un veí de Tarragona morts, però Empresa ha requerit la reelaboració de tota la documentació i més revisions per garantir la seguretat.

L’empresa ha hagut de presentar un informe de seguretat, que detecta els possibles riscos a partir de les matèries primeres i els procediments que utilitza, i un dictamen de seguretat, que inclou una inspecció exhaustiva de cada equip de pressió de la planta.

Temes:

Petroquímica