crisi sanitària

L'OMS adverteix als països que pretenen obrir escoles: encara es desconeix la gravetat en nens

El seu director aconsella que reflexionin també sobre l'epidemiologia de la zona en la qual es troba el centre educatiu i les capacitats de mantenir les mesures d'higiene

Espanya ha descartat reprendre tota la docència presencial durant aquest curs

undefined53072745 file   in this feb  24  2020  file photo  tedros adhanom ghe200413181027

undefined53072745 file in this feb 24 2020 file photo tedros adhanom ghe200413181027 / Salvatore Di Nolfi

1
Es llegeix en minuts

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS)Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha demanat als països que estudien obrir les escoles que tinguin en compte que encara no se sap amb exactitud la transmissió i la gravetat del coronavirus en els nens. Així mateix, aconsella a aquests països que abans d’obrir un centre educatiu reflexionin també sobre l’epidemiologia de la zona en la qual es troba el centre educatiu i les capacitats de mantenir les mesures d’higiene en aquests entorns escolars.

En una roda de premsa, Tedros ha recordat que per poder començar els plans de desescalada, les regions han de respondre afirmativament a aquestes qüestions: ¿l’epidèmia està sota control?, ¿el sistema sanitari pot fer front a un ressorgiment dels casos una vegada es relaxin les mesures? i ¿els sistemes de vigilància són capaços de detectar i gestionar els casos de contagi i els seus contactes?

A Espanya s’ha descartat reprendre tota la docència presencial durant aquest curs, excepte per a classes voluntàries de repàs de determinats cursos, també de reforç per als estudiants més endarrerits, i per a alumnes menors de 6 anys els pares dels quals estiguin treballant, una cosa que es produiria en la fase 2 de la desescalada, com molt aviat a finals de maig.

En tot cas, aquest dilluns 11 de maig, poden obrir les escoles d’aquells territoris que han entrat en la fase 1 de la desescalada per a la seva desinfecció, condicionament i per a la realització de funcions administratives, guardant una distància de seguretat de dos metres, amb la deguda protecció dels treballadors i limitant al màxim possible la utilització de documents en paper i la seva circulació.

Notícies relacionades

La ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha anunciat que les classes hauran de reduir el seu nombre d’alumnes a la meitat el pròxim curs 2020-2021, amb un màxim de 15 per aula, si abans no arriba la vacuna contra el coronavirus. En aquest supòsit, s’hauria de compaginar, a més, la docència presencial amb la telemàtica.

La ministra ha convocat aquest dijous 14 de maig la Conferència Sectorial d’Educació per reunir-se de forma telemàtica amb els consellers educatius de tots els governs autonòmics a la recerca d’un acord per adaptar el pròxim curs escolar a l’evolució de la pandèmia del coronavirus.