TORNADA A L'ESCOLA

Escolars xinesos fabriquen barrets amb ales laterals de més d'un metre per mantenir la distància de seguretat

Els petits fabriquen gorres acolorides de tota mena de formes i materials amb alerons de més d'un metre

sombreros-con-alas / periodico

1
Es llegeix en minuts
Javier García (Efe)

La represa de les classes a la Xina s’està fent de manera gradual i diferenciada per territoris. A moltes províncies del país menys afectades les classes s’han reprès ja fa algunes setmanes, mentre que en ciutats com ara Pequín i Xangai els estudiants de l’últim curs de secundària han sigut els primers aquest dilluns a tornar a escoles i instituts.

A la ciutat oriental de Hangzhou aquesta setmana han tornat a classe els nens de primer, segon i tercer grau de primària i ho han fet abillats amb uns curiosos barrets amb grans ales laterals de més d’un metre per mantenir el distanciament amb els seus companys.

Notícies relacionades

Els barrets recordaven els utilitzats pels emperadors i alts personatges de la cort durant la dinastia Song (960-1279). I, tal com explica a través de Twitter la periodista Mavi Doñate, corresponsal de RTVE a Àsia-Pacífic i que viu a la Xina, «ara hi ha una sèrie de molt èxit a la Xina sobre aquesta dinastia».

Els professors del centre van demanar als pares que ajudessin els seus fills a confeccionar-los i la creativitat dels nens, que van aparèixer a classe amb gorres acolorides de tota mena de formes i materials, va desbordar totes les expectatives.