BALANÇ DEL DIA DE PASSEIG

Trilla espera que la sortida dels nens «s'ordeni una mica»

L'epidemiòleg afirma que la clau és respectar la distància de seguretat

Demana responsabilitat i avisa que si hi ha un repunt es farà marxa enrere

zentauroepp53238622 valencia 26 4 2020  coronavirus   ni os   desconfinamiento  200426154806

zentauroepp53238622 valencia 26 4 2020 coronavirus ni os desconfinamiento 200426154806 / A Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, s’ha pronunciat aquest dilluns sobre la primera sortida de nens al carrer, marcada per la picardia d’alguns pares i que va deixar escenes d’aglomeracions. Trill confia que les sortides dels menors «s’ordenin una mica» i que en els pròxims dies es vegin ja sortides ordenades, amb un sol progenitor i distància entre persones.

Avisa que si es produeix un repunt de contagis, el Govern central pot fer marxa enrere. «Això és prova i error», ha assenyalat a Catalunya Ràdio. «Si el carrer és ple però tots estem a dos metres no és el mateix que ajuntar-se», ha dit. Segons la seva opinió, aquesta és la clau; mantenir la distància de seguretat.

«Si hi ha molt embolic s’haurà d’intentar organitzar millor. I si hi ha tant embolic que les coses no van bé, pas enrere i tornem a la situació que toca», ha assenyalat. Trilla ha demanat responsabilitat individual, familiar i col·lectiva i ha apuntat que hi ha determinades mesures, com la presència de més Guàrdia Urbana i Mossos, o que es tanquin de forma clara alguns espais per evitar que la gent s’ajunti.

Notícies relacionades

 Respecte a la situació que es pot donar a partir del 2 de maig, quan coincideixin al carrer nens, gent gran i esportistes, Trilla ha insistit que si es manté la distància de seguretat no hi ha cap problema i el risc de contagi és baix. «El problema és que la gent, sigui la que sigui, s’ajunti i d’alguna manera hi pugui haver contacte entre diferents nuclis familiars», ha reiterat.

Trilla també s’ha pronunciat sobre les mesures de desescalada per assenyalar que, segons la seva opinió, seria «més raonable» esperar un termini de dues setmanes entre mesures per així tenir més dades i veure l’impacte relatiu que té cadascuna d’aquestes mesures de desescalada.