LA GESTIÓ DEL CORONAVIRUS A CATALUNYA

El Govern recomanarà que els nens surtin per franges horàries

«Ja vam dir que havíem arribat al pic, però les xifres de contagi continuen creixent», afirma la consellera Vergés

GRAF619. PONTEDEUME (GALICIA), 23/03/2020.- Dos ni?os conversan con sus abuelos mediante una videollamada en su casa del concello coru??s de Pontedeume este lunes, en una jornada en la que se encara una semana de confinamiento -la segunda- tras conocerse que el estado de alarma durar? hasta despu?s de Semana Santa.EFE/Cabalar

GRAF619. PONTEDEUME (GALICIA), 23/03/2020.- Dos ni?os conversan con sus abuelos mediante una videollamada en su casa del concello coru??s de Pontedeume este lunes, en una jornada en la que se encara una semana de confinamiento -la segunda- tras conocerse que el estado de alarma durar? hasta despu?s de Semana Santa.EFE/Cabalar / Cabalar (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha insistit aquest dissabte que els nens i els joves han de sortir al carrer en franges horàries, i ha mostrat el seu malestar per les reunions impulsades pel Ministeri de Sanitat amb les Comunitats Autònomes: «En lloc de fer coses que ens ajudin, l’únic que fan és demanar informació perquè construiran un quadro de comandament, prendran decisions i ja ens diran el què».

Així s’ha pronunciat Vergés en una entrevista a Catalunya Ràdio després de ser preguntada pel Consell Interterritorial de Salut que van mantenir divendres les Comunitats impulsada pel ministeri, i ha defensat que les crisis es gestionin de manera descentralitzada: «La centralització no ens està anant bé per gestionar-ho tot».

Pla propi

La titular de Salut ha apuntat que, tot i que el Govern central hagi indicat com ha de ser el desconfinament dels nens i joves, entre les 9 i les 21 hores, la Generalitat recomanarà seguir les indicacions que va plantejar en la seva proposta, la sortida per franges.

I ha qüestionat que la proposta de l’Estat sigui possible de controlar, en la qüestió sobre que la gent surti només una hora: «¿Com controlarà l’Estat que la gent surt només una hora? Si una persona surt a les 11 hores, com sabran si ha sortit de casa ara o fa tres hores? Una manera de delimitar-ho era per franges», ha insistit Vergés.

Notícies relacionades

Sobre l’evolució de la pandèmia a Catalunya, ha dit que des del Govern intenten ser molt prudents tot i que hagin baixat els ingressats a cures intensives: «Ja vam dir que havíem arribat al pic, però les xifres de contagi continuen creixent».

Sobre com creu el Govern que és la millor manera d’indicar directrius per al desconfinament, després que el Govern central hagi plantejat que per províncies, ha dit que Catalunya proposarà fer-ho «segons regions sanitàries i àrees bàsiques de salut».