Un infectòleg de l'Hospital del Mar preveu un increment de contagis «en els pròxims 10 dies»

L'expert, coordinador de la unitat de Covid-19 del centre mèdic de Barcelona, apunta que qui ha passat el coronavirus té una immunitat de quatre mesos»

zentauroepp52818855 material sanitario200317115925

zentauroepp52818855 material sanitario200317115925 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’infectòleg i coordinador de la unitat de covid-19 de l’Hospital del Mar de Barcelona, Robert Güerri, ha assegurat aquest dijous que «probablement en els pròxims deu dies veurem un increment de casos» per Covid-19.

En declaracions a TV-3, Güerri ha assenyalat que, després de relaxar-se les mesures de confinament, la situació social és ara diferent, ja que s’ha produït un augment de la circulació de persones.

Aquest infectòleg ha qualificat la situació actual als hospitals de «calma tensa», ja que, tot i que «és més tranquil·l que els dies i les setmanes anteriors», es tem que els casos pugin en els pròxims dies.

D’altra banda, Güerri, que ha informat que s’estan donant més altes hospitalàries que ingressos, també ha advertit que «el nombre de persones infectades és bastant superior al que mostren les dades [oficials]» i ha remarcat la importància de fer testos massius per conèixer qui ha passat la infecció i qui la té actualment, com està la situació general i la distribució geogràfica dels casos.

Notícies relacionades

L’infectòleg assegura que, tenint en compte els estudis previs i la impressió que hi ha entre els experts, tot apunta que qui ha passat el coronavirus té una immunitat de quatre mesos, però que el que donarà «la tranquil·litat absoluta en un futur més o menys pròxim serà la vacuna».

El coordinador de la unitat de covid-19 de l’Hospital del Mar ha recordat també que el 80% de persones que passen la infecció ho fan de forma lleu i poden estar als seus domicilis, i que el 20% restant presenten formes més greus i que per això estan en centres hospitalaris.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions