Denunciades 23 persones per celebrar una festa en ple carrer

El grup estava fent barbacoes i bevent a Navas del Madroño, a Càceres

En una altra localitat de Càceres la Guàrdia Civil va denunciar un veí per realitzar diversos trets a l'aire

fiesta-loca / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil ha denunciat 23 persones que estaven celebrant la festivitat de la localitat de Navas de Madroño (Càceres) en ple carrer, així com una altra que es va saltar les mesures de confinament establertes per l’actual estat d’alarma per sortir a la plaça Major de Malpartida de Cáceres i realitzar diversos trets a l’aire amb una escopeta.

L’actuació a Navas del Madroño es va desenvolupar quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que en aquesta localitat hi havia diverses persones celebrant al carrer la festivitat local del municipi.

Així, en els vídeos que van penjar alguns dels veïns a les xarxes socials es veu els denunciats fent diverses barbacoes i consumint begudes en ple carrer, segons ha informat la Guàrdia Civil.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar diverses patrulles de Guàrdia Civil i Policia Local del municipi, que van suspendre immediatament la celebració i van identificar els participants per denunciar-los.

En aquesta línia, el servei sanitari extremeny ha valorat la possibilitat d’aplicar mesures preventives, ja que alguns dels denunciats treballen en comerços oberts al públic, tot i que finalment no se n’ha establert cap perquè no hi ha positius en Covid-19 a la localitat on van passar els fets.

Trets a l’aire

D’altra banda, la Guàrdia Civil ha denunciat un veí de Malpartida de Cáceres que es va saltar les mesures de confinament establertes per l’actual estat d’alarma per sortir a la plaça Major del municipi i realitzar diversos trets a l’aire amb una escopeta.

Els fets, que van passar el 12 d’abril, van ser gravats en vídeo i difosos per les xarxes socials, cosa que va permetre a la Guàrdia Civil la ràpida identificació de l’autor, a qui se li ha retirat l’arma i la documentació que empara la seva tinença, a més d’haver sigut denunciat per saltar-se el confinament de manera injustificada i utilitzar una arma de foc de manera negligent o temerària.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, aquella mateixa tarda, la Guàrdia Civil va prendre l’escopeta a l’autor dels fets, la seva guia de pertinença i la llicència d’armes, a més de cinc cartutxos de foguejament que, pel que sembla, van ser els que havien sigut utilitzats en els trets.

El denunciat va manifestar als agents haver realitzat els trets amb la intenció de celebrar la festivitat que aquell dia suposava, ja que és tradició al seu poble celebrar-ho d’aquesta manera.