Un home es llança al mar quan anava a ser identificat per la Guàrdia Civil

L'home va estar un dia amagat en una cova, fet que va provocar que la seva dona denunciés la seva desaparició a Arona (Tenerife)

tirarse-al-mar / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil ha detingut un home que va fugir i es va llançar al mar quan anava a ser identificat pels agents a la localitat de Las Galletas, al municipi d’Arona (Tenerife), i que va estar un dia sencer amagat en una cova.

Els fets van passar el dia 12, quan agents de la Guàrdia Civil pertanyents a la companyia de Playa de les Américas estaven donant servei i van localitzar un home que es trobava a la via pública a Las Galletas.

Al dirigir-se a identificar-lo amb la finalitat de conèixer el motiu de trobar-se fora del seu domicili, aquest va començar a córrer portant una bossa a la mà i en direcció a la costa.

Va fugir de la Guàrdia Civil

Quan ja era prop del mar i malgrat les ordres dels agents perquè deposés la seva actitud i frenés la fugida, es va llançar al mar en una zona rocosa, i els agents van poder observar com se submergia i emergia nedant amb dificultats i aconseguint aferrar-se a una roca fins que se’l va perdre de vista.

Immediatament es va activar un dispositiu de recerca per localitzar-lo, que es va mantenir durant tot el dia amb resultat negatiu i en el qual van participar les següents unitats de la Guàrdia Civil i serveis d’emergències: Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM), Servei Marítim Provincial, Unitat de Seguretat Ciutadana (Usecic), helicòpter i personal del GES, Policia Local d’Arona, Protecció Civil d’Arona, entre d’altres.

La dona va denunciar-ne la desaparició

Paral·lelament a la recerca i en hores nocturnes del mateix dia, la Guàrdia Civil va rebre la denúncia d’una dona per la desaparició del seu marit, que no havia tornat a casa seva després de sortir a fer un tomb.

Després d’investigar els agents si pogués tractar-se de l’home que s’havia llançat al mar, tots els indicis relacionats amb edat, complexió i altres circumstàncies van confirmar que es tractava de la mateixa persona.

Notícies relacionades

A primera hora de l’endemà, es va continuar amb les tasques de localització; no obstant, cap a les 12.00 hores l’acusat es va presentar voluntàriament a la Caserna Principal de la Guàrdia Civil de Playa de les Américas i va manifestar als agents que durant el dispositiu de recerca va estar amagat en una cova fins que a les 23.00 hores la va abandonar i va anar a casa seva.

En aquell moment els agents van procedir a la seva immediata detenció com a presumpte autor d’un delicte de desobediència greu als agents de l’autoritat en relació amb les mesures establertes al reial decret d’estat d’alarma, posant-lo a disposició del jutjat d’instrucció núm. 4 d’Arona.