Deia que acabava d'arribar de Madrid

Un jutge desterra un home després de gravar-se dient que propaga el virus a Alacant

Al ser detingut per la Guàrdia Civil va canviar radicalment d'actitud intentant excusar-se amb l'argument que era una broma

El jutge no acorda presó provisional per uns fets que veu de «gravetat» en l'actual estat d'alarma perquè el fiscal no ho ha demanat

MADRID, 24/03/2020.- Efectivos de la Guardia Civil realizan un control de tráfico en la M-40, en las proximidades del Hospital Temporal de la Comunidad de Madrid ubicado en Ifema. EFE/ Chema Moya

MADRID, 24/03/2020.- Efectivos de la Guardia Civil realizan un control de tráfico en la M-40, en las proximidades del Hospital Temporal de la Comunidad de Madrid ubicado en Ifema. EFE/ Chema Moya / Chema Moya (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un jutge ha decretat el «desterrament cautelar» de Torrevieja (Alacant) d’un home de 62 anys que la setmana passada es va gravar i va penjar un vídeo a Youtube on afirmava que ell, entre «quatre mil madrilenys», s’havia traslladat a aquesta ciutat turística del sud del País Valencià per expandir el virus.

Tot i que feia diversos mesos que vivia a Torrevieja, en les imatges pujades en plena Setmana Santa va mentir al dir que acabava d’arribar des de Madrid saltant-se les restriccions de l’estat d’alarma pel coronavirus i malgrat estar encomanat pel Covid-19.

En aquest vídeo de 40 segons apareix amb una visera i unes ulleres de sol de mirall, assegut en un sofà i repetint insults als veïns de Torrevieja, mentre que al ser detingut per la Guàrdia Civil va canviar radicalment d’actitud provant d’excusar-se amb l’argument que era una broma i que n’estava penedit. 

No va a presó perquè el fiscal no ho ha demanat

La interlocutòria firmada pel magistrat jutge del Jutjat d’Instrucció número 1 de Torrevieja, Miguel Ángel González, explica que no acorda la seva presó provisional per uns fets que veu de «gravetat» en l’actual estat d’alarma perquè el fiscal no ho ha demanat, malgrat que ell entén que hi ha risc de fuga i la possibilitat de reiterar la seva conducta, donada l’accessibilitat a les xarxes socials. 

Per això, decreta substituir la mesura cautelar de la presó provisional «per la prohibició de residir o anar al municipi de Torrevieja mentre duri la tramitació del procediment», amb referència al judici, i li retira el passaport i li prohibeix viatjar fora d’Espanya durant el mateix període. 

El magistrat aprecia un presumpte delicte d’odi en l’acció d’aquest individu, que qualifica de greu perquè la societat està «immersa en una situació de greu crisi sanitària motivada pel Covid-19, que manté el país en estat d’alarma». 

Notícies relacionades

Les expressions proferides en el vídeo viralitzat a través de les xarxes socials «inciten clarament a l’odi envers la població de Torrevieja, al desitjar-los en reiterades ocasions que ‘es fotin’ o que ‘els donin pel cul’» 

A més, continua la interlocutòria judicial, l’investigat desitja explícitament «que es produeixi un contagi massiu de la malaltia» afirmant que «va venir de Madrid [un dels principals focus de contagi] en companyia de 4.000 persones més».