Fustigació a personal essencial

La Policia avisa: assetjar sanitaris o enviar anònims pot ser delicte d'odi

Es tracta de conductes «denunciables, perseguibles i altament reprovables», avisa la comissària Pilar Allúe

Els assetjadors els insten a no tornar als domicilis per la por d'alguns veïns a contagiar-se

zentauroepp53099830 trabajadores sanitarios del hospital de campa a montado en i200411185922

zentauroepp53099830 trabajadores sanitarios del hospital de campa a montado en i200411185922 / Jesus Hellin

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La subdirectora general de recursos humans i formació de la Policia Nacional, la comissària principal Pilar Allúe, ha avisat aquest dimarts que pot incórrer en un delicte d’odi qui enviï anònims a les bústies a les cases del personal sanitari o els assetgi fora del lloc del treball, com per exemple al supermercat, per por que encomanin el coronavirus.

En la roda de premsa diària dels tècnics al capdavant del comitè de crisi del coronavirus, Allúe ha valorat aquestes conductes com a «denunciables, perseguibles i altament reprovables per qualsevol persona de bé».

Notícies relacionades

En concret, li han preguntat a la responsable policial per algunes denúncies que reporten episodis d’assetjament de sanitaris a través de l’enviament d’anònims a les bústies de casa seva per instar-los que no tornin als seus domicilis per la por d’alguns veïns a contagiar-se. Aquests episodis sembla que també han passat al detectar aquest personal comprant al supermercat.

En la pregunta de la premsa es demanava que concretés si això és una pràctica habitual. La comissària no n’ha donat detalls i s’ha limitat a recordar que la Policia «continua treballant» i que «les comissaries no estan tancades i es continua perseguint els criminals», incloent-hi els que poden enquadrar-se en delictes d’odi, «com poden aquestes conductes».