OPERACIÓ SETMANA SANTA

Els Mossos patrullen en helicòpter per fer complir el confinament

Els policies destinats a elevar l'helicòpter es redueixen aquests dies, per prevenció davant del coronavirus, al pilot i l'operador de vol

undefined53068122 un helic ptero de los mossos d esquadra despega del aer drom200408191305

undefined53068122 un helic ptero de los mossos d esquadra despega del aer drom200408191305 / Pau Venteo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els Mossos d’Esquadra utilitzen durant l’estat d’alarma el seu helicòpter per fer complir el confinament i detectar des de l’aire persones o vehicles que infringeixen les restriccions a la mobilitat imposades pel decret d’estat d’alarma.

Ho fan de manera coordinada amb els agents de trànsit i la resta d’unitats del cos, i l’helicòpter manté també la seva activitat policial habitual, han explicat fonts de Mossos.

Els policies destinats a elevar l’helicòpter es redueixen aquests dies, per prevenció davant del coronavirus, al pilot i l’operador de vol, i durant el trajecte per als serveis habituals també aprofiten per controlar que es compleixi el confinament.

Els Mossos han desplegat des del decret d’estat d’alarma el dispositiu Oris, centrat a assegurar que es compleixi el confinament a Catalunya i, en el marc d’aquest dispositiu, cada cap de setmana despleguen uns 200 controls a les carreteres per evitar desplaçaments de lleure i a segones residències.

Setmana Santa

Notícies relacionades

Aquesta setmana l’allargaran fins dilluns, dia festiu a Catalunya per Pasqua, i l’intensificaran a les comarques on s’ha detectat més afluència durant el cap de setmana, probablement per persones que se n’han anat a la seva segona residència a l’inici de la Setmana Santa.

Algunes de les principals carreteres espanyoles estan registrant aquest dimecres circulació lenta i retencions de trànsit a primera hora de la tarda, malgrat les limitacions de moviments per la declaració de l’estat d’alarma a tot el país amb motiu de la pandèmia de coronavirus.