31 maig 2020

Anar al contingut

OPERACIÓ SETMANA SANTA

Els Mossos patrullen en helicòpter per fer complir el confinament

Els policies destinats a elevar l'helicòpter es redueixen aquests dies, per prevenció davant del coronavirus, al pilot i l'operador de vol

Europa Press

Els Mossos patrullen en helicòpter per fer complir el confinament

Pau Venteo

Els Mossos d’Esquadra utilitzen durant l’estat d’alarma el seu helicòpter per fer complir el confinament i detectar des de l’aire persones o vehicles que infringeixen les restriccions a la mobilitat imposades pel decret d’estat d’alarma.

Ho fan de manera coordinada amb els agents de trànsit i la resta d’unitats del cos, i l’helicòpter manté també la seva activitat policial habitual, han explicat fonts de Mossos.

Els policies destinats a elevar l’helicòpter es redueixen aquests dies, per prevenció davant del coronavirus, al pilot i l’operador de vol, i durant el trajecte per als serveis habituals també aprofiten per controlar que es compleixi el confinament.

Els Mossos han desplegat des del decret d’estat d’alarma el dispositiu Oris, centrat a assegurar que es compleixi el confinament a Catalunya i, en el marc d’aquest dispositiu, cada cap de setmana despleguen uns 200 controls a les carreteres per evitar desplaçaments de lleure i a segones residències.

Setmana Santa

Aquesta setmana l’allargaran fins dilluns, dia festiu a Catalunya per Pasqua, i l’intensificaran a les comarques on s’ha detectat més afluència durant el cap de setmana, probablement per persones que se n’han anat a la seva segona residència a l’inici de la Setmana Santa.

Algunes de les principals carreteres espanyoles estan registrant aquest dimecres circulació lenta i retencions de trànsit a primera hora de la tarda, malgrat les limitacions de moviments per la declaració de l’estat d’alarma a tot el país amb motiu de la pandèmia de coronavirus.