ESTAT D'ALARMA

Retencions de circulació a les sortides de Barcelona i Madrid

La DGT atribueix aquests embussos als controls que està realitzant la Guàrdia Civil

53066390 60

53066390 60 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Algunes de les principals carreteres espanyoles estan registrant circulació lenta i retencions de trànsit a primera hora de la tarda, malgrat les limitacions de moviments per la declaració de l’estat d’alarma a tot el país amb motiu de la pandèmia de coronavirus.

Segons dades de la Direcció General de Trànsit (DGT), a la Comunitat de Madrid hi ha retencions de nivell groc a l’A-2, l’A-3, l’A-5 i especialment l’A-6, sortint de la capital. També la B-10 a l’altura de Barcelona registra congestió cap al Nus de la Trinitat

Trànsit ha publicat aquest migdia un tuit recordant que es mantenen les restriccions per traslladar-se a les segones residències:  

A Madrid  hi havia retencions a les 15.30 hores a l’autovia A-2 a l’altura de Madrid en direcció Saragossa, igual com a l’A-3 cap a València, l’A-5 en sentit Badajoz i l’A-6 tant a Madrid com a Las Rozas cap a la Corunya.

Control de la Guàrdia Civil a l’A-2, a Madrid. DAVID CASTRO

Controls de la Guàrdia Civil

Segons expliquen fonts de la DGT, aquestes retencions s’estan produint pels controls que està realitzant la Guàrdia Civil per vigilar desplaçaments injustificats. A més, per a la realització dels controls, que s’han reforçat amb motiu de la Setmana Santa, s’han reduït carrils.

D’altra banda, un accident a la GC-2, a Las Palmas, ha provocat el tall de la via a Arucas en sentit decreixent de la circulació. A Múrcia, un vehicle avariat complica la circulació a l’A-7 a l’altura de Llorca en direcció Alacant.

Notícies relacionades

Així mateix, hi ha diverses vies tallades al trànsit a Biscaia i Guipúscoa per despreniments, com l’AP-8 a Zaldívar cap a Irun i a Eibar en direcció Cantàbria, mentre que a Càceres també s’ha tallat la circulació a l’N-521 a Valencia de Alcántara en els dos sentits.

A la resta de les carreteres, se circula «sense problemes», segons informa la DGT, que recorda que en estat d’alarma no es pot circular «tret que sigui imprescindible i totalment justificat».